Fodbold på et bordtennisbord? ’Brizze’ er til VM i helt ny sportsgren

Futsal-spilleren Brian Mengel er med ved VM i teqball i Polen.

Det danske hold til VM i teqball består af Nanna Lind Kristensen, Brian Mengel og Casper Dorph.

Har du nogensinde hørt om teqball?

Måske ordet ikke giver genklang hos alle, men i sportsgrenen, der vel mest af alt kan betegnes som en blanding af bordtennis og fodbold, har vi faktisk et par ganske dygtige udøvere med rødbedefarvet pas.

Én af dem er Brian Mengel med tilnavnet ’Brizze’.

Faktisk er han blandt Danmarks bedste futsal-spillere, som er en slags indendørs fodbold.

Men teqball, hvor man på skift har tre berøringer til at få bolden over på en anden side af bordet, uden den får kontakt med jorden, er i dén grad vokset på ham. Så meget, at han nu er med Danmark til VM i Gliwice Arena i Polen.

- Da teqball kom frem, tænkte jeg, at det er fandme sjovt. Nu har jeg så spillet så meget, at jeg forhåbentlig kan spille med mod verdenseliten, siger Brian ’Brizze’ Mengel.

Og netop verdenseliten prøver han i denne uge kræfter med. Brian Mengel er i Polen sammen med Nanna Lind Kristensen og Casper Dorph.

'Brizze' brilliere hovedsageligt på futsalbanen. Men han kørte død i freestyle-versionen af fodbold, så han tøvede ikke, da han opdagede teqball.

- Det er vildt fascinerende. Mange af dem, der er med, er jo vilde atleter og smidige som balletdansere. Deres ben ryger helt over hovedet, siger Brian Mengel og griner.

Her kan du se Brian Mengel folde sig ud ved teqball-bordet.

Som ved EM i '92

Adgangsbarrieren til teqball er relativt høj erkender han. Det hjalp dog en del at have brugt så meget tid på finurlige fodboldfinter og futsal.

- Bare fordi man er god til tricks, behøver man jo ikke være god til teqball. Jeg havde grundteknikken, og derfra gjaldt det om at klø på.

Modstanden er selvsagt hård, og han måtte se sig selv slået af verdensetteren i sporten. Men i et tæt opgør med verdens nummer 21, trak Mengel det længste strå, og han er også gået videre til knockoutfasen i herresingle.

Oprindeligt skulle han og de to andre danske repræsentanter dog slet ikke have været med til slutrunden.

Men ’Brizze’ fører den danske liga, og de gode resultater herhjemme har sikret ham et wildcard til turneringen.

- Det er lidt ligesom i 92, hvor Danmark fik et lille wildcard. Normalt skal man have stillet op i et vist antal turneringer for at få point til ranglisten og komme med til VM, siger den danske teqballspiller.

Ifølge Brian Mengel er sportsgrenen ved at etablere sig som en selvstændig sportsgren og vinder stadigt frem. I disse dage løber VM af stablen i Polen, og arrangørerne har stablet et imponerende arrangement på benene, fortæller 'Brizze'.

Brian Mengel og Nanna Lind Kristensen sluttede på gruppe d's tredjeplads i mixeddouble.

Han og resten af det danske landshold har ikke haft al verdens tid til at træne sammen. Først blev VM nemlig aflyst, men det blev siden lavet om.

Derfor er ambitionerne skruet ned, og Mengel og co. har fokus på at bevise, at de sagtens kan være med ved næste VM. Det langsigtede mål er at udbrede sporten i Danmark.

- Der begynder at rykke nogle klubber frem i Danmark, og det gør, at vi håber, at vi kan være med helt fremme om et par år, siger Brian Mengel.

I øjeblikket er fodboldskoene beskæftiget med teqball, men 'Brizze' afviser, at han har droppet futsal. Ambitionerne fortsat er høje, når Danmark i næste uge rejser til de nordiske mesterskaber.

- Træningen op til NM har måske ikke været så god, men jeg satser på, at jeg møder op i okay form, fordi jeg har været med her i Polen, siger Brian Mengel.

VM i teqball afholdes fra den 8. til 11. december.