For første gang i over et år er Astralis ikke længere nummer et i verden

En opdatering af verdensranglisten har sendt det danske Counter Strike hold Astralis ned på en andenplads.

Nicolai 'Device' Reedtz fra Astralis, der i 2018 blev kåret til verdens næstbedste Counter Strike-spiller. (Foto: Norbert Barczyk © imago images / Newspix)

Siden 23. april 2018 har Astralis siddet på tronen, når det gælder international Counter-Strike.

406 dage i alt som verdens bedste hold.

Men mandag aften sluttede enegangen på toppen af verdensranglisten, da hltv.org satte resultaterne fra den seneste periode ind i den ligning, som udregner det samlede pointantal på ranglisten.

Tronranerne er det amerikanske hold Team Liquid, der søndag aften vandt turneringen DreamHack Masters Dallas. En turnering, som Astralis ikke deltog i.

Vigtigst at præstere

Spørger man Astralis, så er verdensranglisten ikke det vigtigste pejlemærke for holdets succes. Danny 'Zonic' Sørensen, træner i Astralis, vil hellere fokusere på at præstere, når de spiller turneringer, og i 2019 har Astralis ikke spillet særligt mange af den slags - modsat Team Liquid.

- Det er vigtigst for os at præstere det bedste, vi kan, for det er på den måde, vi opnår de mål, vi har sat os. Vi ville vinde den første Major i år, og det gjorde vi.

- Vi kan selvfølgelig ikke afsløre alle vores mål og drømme, men jeg tør godt afsløre, at både den kommende Major i Berlin og ESL Cologne, som vi aldrig har vundet før, står højt på listen. Først og fremmest gælder det dog ECS-finalerne i London, som vi lægger al energi i, siger Danny 'Zonic' Sørensen.

Møder kritik for fravalg

At Astralis ikke længere topper verdensranglisten, hænger også sammen med holdets turneringsaktiviteter i 2019.

Dem har der nemlig ikke været lige så mange af, hvis man sammenligner med andre af de resterende hold i verdensranglistens top ti, og det har affødt kritik fra fans verden over.

Sådan så det ud, da Astralis vandt ECS Season 6. Over weekenden har danskerne muligheden for at genvinde trofæet. (Foto: Cooper Neill © 2018 Getty Images)

Kritikken har dog ikke påvirket spillerne i Astralis, der i 2018 blev det første hold nogensinde til at vinde en Intel Grand Slam efter hele ni turneringssejre i løbet af året.

- Det har overhovedet ikke påvirket os. Hvis folk vil diskutere det, skal de selvfølgelig være velkomne til det, men det er ikke noget, vi forholder os til.

- Vi har været i så gunstig en position, at vi frit har kunnet vælge, hvilke turneringer vi ville deltage i. Det betyder, at vi har sammensat vores program så optimalt som muligt, så vi kan se os selv i øjnene og ved, at vi er på 100 procent, hver eneste gang vi spiller. Det er jo ikke noget nyt for Astralis ikke at deltage i alt. Det er flere år siden, vi begyndte at vælge turneringer fra, og det har vi fortsat med, fordi vi kan se, det virker, siger Danny 'Zonic' Sørensen.

Næste gang Astralis er i aktion er på torsdag, hvor ECS Season 7 løber af stablen i London.

Du kan se finalerne af ECS Season 7 live på DR3 og DRTV fra torsdag d. 6. juni kl. 10.45.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk