Forbund om Guldfirer-opløsning: Det gør ondt på os alle

Sportschef i Dansk Forening For Rosport, Lars Christensen, og Guldfirer-besætningen begræder, at man er endt ud i at opløse den legendariske letvægtsfirer.

På trods af EM, VM og World Cup i 2017, så er alle parter blevet enige om at opløse letvægtsfireren. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017) (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

En institution i dansk roning har trukket stikket. Den legendariske Guldfirer har besluttet at opløse sig selv som resultat af, at Det Internationale Roforbund (Fisa) piller disciplinen af OL-programmet.

I Dansk Forening for Rosport ærgrer sportschef Lars Christensen sig gevaldigt over, at man har besluttet at slutte en æra inden for dansk roning.

- Det er super trist, og det er en beslutning, der gør ondt på os alle. Det er en epoke, der er slut, siger sportschefen til DR Sporten.

Det var ellers lagt i kakkelovnen til et spændende 2017, hvor den danske letvægtsfirer havde EM, VM og World Cuppen på programmet. Lars Christensen forklarer, hvorfor man alligevel beslutter at lukke klassen.

- Det er det langsigtede arbejde mod OL 2020, der er det vigtigste for os. For at roerne skal have de bedste muligheder for at dygtiggøre sig i den klasse, de skal kæmpe om at komme til OL i, så synes vi, at vi har været nødt til at tage en beslutning som denne. Vi sigter højere end VM, EM og World Cup. OL er det største for os.

Besætning: En drengedrøm der braser

I besætningen i den lukkede Guldfirer er skuffelsen over beslutningen også til at føle på.

- Det er en meget ærgerlig fornemmelse, som man står med nu. Det har været en drengedrøm, at komme til og sidde i fireren. Det har været det, man har kæmpet for gennem de seneste år, at få lov til at sidde i en olympisk bådtype, siger Emil Hjorth Espensen i en pressemeddelelse.

Opløsningen betyder, at Steffen Bonde Jensen og Peter Holmquist rykker over i den tunge klasse, mens Jens Noll Nielsen og Emil Hjorth Espensen rykker over i den lette sculler-gruppe.

På trods en ny hverdag i andre klasser, så er besætningen stadig motiverede til at kæmpe for en OL-billet.

- Motivationen er der i høj grad stadigvæk for OL har hele tiden været målet og det tror jeg stadigvæk kan lade sig gøre. Nu drejer det sig bare om at sadle om, og det føler jeg også i høj grad, at jeg er i stand til, også selv om det var helt tilbage til 2015, hvor jeg roede dobbeltfirer, at jeg har roet med to årer, siger Emil Hjort Espensen, mens Peter Holmquist bakker op:

- Jeg føler selv lidt, at det er en chance at tage, men jeg er villig til at prøve den (den tunge klasse, red.). Og jeg mener også selv, at jeg har viljen til at gøre det. Og det er noget, som jeg har brug for støtte til for jeg vil ikke kunne gøre det alene. Men fire år er ikke meget tid at løbe på, så vi har ikke råd til at spilde tid.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter