Forbund undskylder for at zoome ind på klatrers numse. Igen

For anden gang på tre måneder beklager Det Internationale Klatreforbund uheldige billeder.

To gange har Johanna Färber været offer for objektivisering i tv-transmitteringen af hendes præstationer på klatrevæggen. (Foto: Eibner-Pressefoto/EXPA/Spiess vi © imago images/Eibner Europa)

Man skal lære af sine fejl.

Noget kunne dog tyde på, at den besked ikke helt er sunket ind hos Det Internationale Klatreforbund (IFSC) og de tv-stationer, der transmitterer klatring.

Forbundet er i al fald kommet i vælten, fordi der for anden gang på blot et par måneder har været et tilfælde af, at en kvindelig klatrer er blevet objektiviseret i en tv-transmission.

Begge gange har det drejet sig om den østrigske klatrer Johanna Färber, hvor der er blevet zoomet ind på hendes bagdel for at vise, at hun havde kridt på bagdelen.

Første gang ved et world cup-stævne i Innsbrück i juli, og denne gang i semifinalen ved VM i bouldering, der bliver afholdt i Moskva, Rusland.

IFSC har udsendt en pressemeddelelse, hvori det beklages, at billederne blev vist.

- IFSC undskylder dybt til Johanna Färber, alle atleter og sportsklatringens samfund for de billeder, der blev transmitteret i løbet af kvindernes semifinale ved verdensmesterskaberne i Moskva.

- IFSC fordømmer objektiviseringen af menneskekroppen og vil tage øjeblikkelig handling for at stoppe det og beskytte atleterne.

Efter mødet med folk fra det østrigske klatreforbund stillede præsidenten for det internationale klatreforbund Marco Scolaris spørgsmålet til en millioner kroner.

- Hvor mange gange skal tingene gøres forkert, før vi lærer at gøre det rigtigt?, spørger præsidenten ifølge IFSC's pressemeddelelse.

Allerede første gang udsendte tv-stationen ORF, der viste world cup-stævnet i Innsbrück, hvor det første tilfælde fandt sted, en undskyldning.

- Vi forpligter os til at fortsætte med at arbejde for en retfærdig, lige og bedre repræsentation af kvindesport, lød det blandt andet fra ORF.

23-årige Johanna Färber sluttede på 19.-pladsen ved VM i bouldering. (Foto: Johann Groder)

Efter første tilfælde tog Johanna Färber afstand fra objektiviseringen af hende i en story på Instagram.

- At have dette slowmotion klip vist på nationalt tv og YouTube er så respektløst og foruroligende. Jeg er en udøver og er her for at vise min bedste præstation. For at være ærlig, så føler jeg mig så pinligt berørt over at vide, at tusinder af mennesker så det.

- Vi er nødt til at stoppe med at seksualisere kvinder i sport og begynde at sætte pris på deres præstationer, skrev Johanna Färber.

FacebookTwitter