Formstærk speedwaydansker får billet til to VM-grandprixer

Mikkel Michelsen overtager skadede Antonio Lindbäcks plads ved lørdagens VM-grandprix i Målilla og har fået wild card til grandprixet i Vojens i september.

24-årige Mikkel Michelsen overtager således svenskeren Antonio Lindbäcks plads i grandprixet, da hjemmebanehåbet har trukket sig med en skulderskade. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Den 24-årige danske speedwaykører Mikkel Michelsen har i løbet af to dage fået plads i to kommende grandprixer i VM-serien, og således stiller hele tre danskere til start - første gang i lørdagens VM-løb i svenske Målilla.

Her stiller Michelsen til start i stedet for svenskeren Antonio Lindbäck, da hjemmebanehåbet har trukket sig med en skulderskade.

Selv om han først endeligt fik sin deltagelse bekræftet mandag ved middagstid, havde han allerede skrevet grandprixet i kalenderen. Det siger han til Ritzau.

- Jeg havde en forventning om, at det ville ske, for Lindbäck er en af mine gode venner, og jeg vidste godt, at det ikke så ud til, at han ville komme til at køre. Jeg vidste, at den næste reserve i rækken også var skadet, så jeg regnede med at få pladsen, siger Mikkel Michelsen.

- Jeg kører i de bedste ligaer rundt omkring, og der er ikke nogen i VM-serien, jeg ikke har slået. Så jeg ser frem til det med åbent sind og med indstillingen om at gøre en god figur, tilføjer han.

Uerfaren i VM-sammenhæng

Også grandpixet på hjemmebane i Vojens 7. september bliver med Michelsen ved startsnoren. Tirsdag har arrangørerne nemlig uddelt et wild card til den talentfulde dansker.

Michelsen får dermed mulighed for at ride videre på sidste uges succes. I lørdags vandt han således EM-grandprixet i netop Vojens, og inden sæsonens sidste EM-grandprix ligger han nummer tre.

I VM-sammenhæng er Michelsen uerfaren. Sidste år deltog han i et enkelt heat og hentede et point. Før det havde han ikke kørt et VM-heat siden 2015, hvor han fik et wildcard til det danske VM-grandprix og kvitterede med seks point i fem heats.

Mikkel Michelsen er tredjereserve i årets VM-serie.

Her er Niels-Kristian Iversen og Leon Madsen faste kørere. Sidstnævnte ligger delt nummer et i den samlede VM-stilling.

/ritzau/

Facebook
Twitter