Groth groede olympiske vinger i Minsk: 'Uden tvivl karrierens største øjeblik'

Jonathan Groth var både rørt og stolt over sin sølvmedalje ved European Games i Minsk.

Danske Jonathan Groth tabte onsdag aften finalen ved European Games til tyske Timo Boll. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko (Foto: VASILY FEDOSENKO © Scanpix)

Han har leveret sit livs bedste med bold og bat under European Games, 26-årig Jonathan Groth. På europæisk topniveau. Det fik han onsdag aften et synligt bevis på, da han bukkede nakken forover og lod sig iklæde en sølvmedalje efter finalenederlaget til tyske Timo Boll med cifrene 2-4.

Boll, den 12 år ældre legende, der har tilhørt toppen i en menneskealder og allerede i 2002 for første gang klemte sig indenfor i top-10 på verdensranglisten.

Dengang var Groth, parentes bemærket, blot 10 år gammel.

Undervejs i turneringen har danskeren groet vinger, olympiske af slagsen, og kvalificerede sig onsdag eftermiddag med sin semifinalesejr sig til legene i Tokyo næste år.

Og selvom skuffelsen fyldte meget hos Jonathan Groth, de første fem-ti minutter efter guldet glippede, havde bordtennisspilleren svært ved at holde både følelser og tandsæt tilbage.

- Det er uden tvivl karrierens største øjeblik. Der har været nogle tidspunkter på det seneste, hvor jeg virkelig har kæmpet, så at stå her, det betyder virkelig alt. Det gør det, fortalte en rørt, men smilende Jonathan Groth til DR Sporten.

Derfor sugede sølvvinderen også det hele til sig. Alle indtrykkene. Følelserne. For det er i momenter som dette, at alle de sure træningstimer pludselig giver ekstra mening.

- Når du ofrer mange ting og nogle gange oplever meget modgang, så er der tidspunkter, hvor man tænker ’sig mig, går jeg den helt forkerte vej, eller hvorfor kommer der ingen resultater?’. Jeg synes, at jeg har bevaret tålmodigheden, og her (ved European Games, red.) viste jeg virkelig, at det var det hele værd, og at det er de rigtige ting, jeg gør, sagde den danske bordtennisspiller.

Og modgang, det har Groth også haft. Vi skal ikke mange dage tilbage i Mayland-kalenderen, før han var på vej ud af turneringen.

- Jeg synes netop, at det er modgangen, der gør, at jeg er endnu mere stolt af den her sølvmedalje. Der er to kampe, hvor jeg har været helt ude og nede med matchbolde. Et af de mål, jeg har inden hver turnering, er at gøre mit bedste i hver kamp, og det har jeg formået til fulde. Det viser, at det arbejde, jeg gør derhjemme, og nogle af de omkostninger, det har at være professionel atlet, betaler sig, lød det fra Groth, der som sagt allerede nu kan forberede sig på at se den olympiske fakkel fra nærmeste hold i Tokyo næste sommer.

- Det betyder sindssygt meget. Nu kan jeg tage hjem og nyde sølvmedaljen og OL-billetten der er i hus mere end et år inden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk