Groth sikrer OL-billet og finaleplads i Minsk: 'Det er helt sindssygt'

Jonathan Groth er klar til finalen ved European Games efter 4-0 i sæt over Kou Lei og er dermed klar til OL.

Bordtennisspilleren Jonathan Groth har sikret den anden danske medalje ved European Games i Minsk. Spørgsmålet er blot, om den bliver af guld eller sølv onsdag aften.

Således vandt han sin semifinale sikkert og er nu klar til finalen mod selveste Timo Boll fra Tyskland, der er Europas bedste og verdens nummer seks.

- Det er helt fantastisk, det er ikke gået op for mig endnu, at jeg er i finalen. Det er helt sindssygt, siger Groth til DR Sporten.

- Første sæt var sindssygt vigtigt. Midt i sættet tænkte jeg, ’hvordan kan jeg vinde den her kamp?’. Jeg spillede vildt godt, men det stod helt lige, men efter første sæt havde jeg fuldstændig overtaget.

Og nok så vitalt. Groth sikrede sig samtidig en OL-billet til Tokyo næste år, som der følger med medaljerne i bordtennisturneringen.

- Det eneste man som atlet tænker på her med et år til OL er, hvordan man samler point nok sammen, så at jeg nu er kvalificeret og kan forberede mig, som jeg vil, er helt sindssygt.

Groth, der kan se frem til springe frem fra placeringen som nummer 33 i verden, vandt overbevisende sin semifinale med 4-0 i sæt over Kou Lei fra Ukraine. Cifrene lød 13-11, 11-5, 11-5, 12-10.

Kæmpede sig tilbage

Første sæt blev tæt. Groth vandt de længste dueller, men kom alligevel siden bagud med sætbolde ved 9-10 og 10-11. I det sidste tilfælde vendte han sagerne på hovedet med to vindere og udnyttede selv sin første sætbold til 13-11.

Kou Lei begyndte at lave flere fejl og servede endda ind i sin egen bordkant, hvad medvirkede til tidlig dansk føring på 4-1 i andet sæt. Danskeren havde styr på begivenhederne og vekslede 6-4 til 10-4, inden han lukkede sættet 11-5.

Se eller gense hele Jonathan Groths semifinale her:

Tredje sæt blev heller aldrig spændende. Groth bragte sig foran 7-2 og vandt 11-5 kort efter.

Da virkede Kou Lei lettere opgivende, men han fik nyt håb, da han gav sig selv en god start på fjerde sæt. Han kom foran 5-2, men Groth arbejde sig tilbage og udlignede til 8-8.

Det blev også 10-10, inden to ukrainske fejl betød dansk sejr, og så kunne Groth juble med sin lejr over en plads i finalen.

Guldkampen mod Boll begynder onsdag klokken 18 dansk tid. Danskeren har tidligere besejret tyskeren, men det har været i klubkampe, hvor der spilles bedst af fem sæt.

- Jeg har gode muligheder. Det er ikke en rigtig turnering, hvis ikke man møder Timo Boll i en finale. Jeg glæder mig sindssygt meget, siger danskeren.

Groth har dog tidligere i turneringen vist, at han besejre stærke tyskere. Han slog Dimitrij Ovtcharov med 4-0 i sæt i ottendedelsfinalen.

/ritzau/

Jeg har gode muligheder. Det er ikke en rigtig turnering, hvis ikke man møder Timo Boll i en finale. Jeg glæder mig sindssygt meget.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter