Groth sørger for dansk EM-guld i Budapest

Den danske bordtennisspiller Jonathan Groth sikrede sig søndag eftermiddag en guldmedalje ved EM i bordtennis.

Jonathan Groth (th.) råber glæden ud efter sejren i finalen. (Foto: Attila KISBENEDEK © Scanpix)

Det blev til den helt store triumf for den danske bordtennisspiller Jonathan Groth, der søndag vandt guld i herredouble ved bordtennis-EM i Budapest.

Sammen med sin tyske makker, Patrick Franziska, slog han i finalen det polske par Jakub Dyjas og Daniel Górak i seks sæt med cifrene 4-11, 11-4, 11-5, 7-11, 11-7 og 12-10.

Allerede efter lørdagens semifinalesejr stod det klart, at Jonathan Groth ville sikre den første danske EM-medalje siden 2010. Og den medalje endte altså med at blive af den fineste karat efter en jævnbyrdig finale.

Overbevisende sætsejre

Det dansk-tyske par fik en sløv start på opgøret, hvor første sæt blev tabt med 4-11. Groth og Franziska kom dog godt igen og vandt de næste to sæt i overbevisende stil med 11-4 og 11-5.

I fjerde sæt spillede polakkerne sig igen ind i kampen med en sætsejr, inden Groth og Franziska igen kom tilbage på sporet i femte sæt.

I sjette sæt var det dansk-tyske par bagud med 7-10, men de to vandt herefter de næste fem dueller og kunne dermed sikre sig sejren med 12-10.

Jonathan Groth stillede også op i herresingle ved EM. Her blev endestationen dog ottendedelsfinalen, hvor han tabte til tyske Timo Boll.

/ritzau/