GROTHesk spændende: Jonathan skal til OL

Jonathan Groth gav aldrig op, da hans 3-0-føring blev udlignet. Nu er han klar til OL.

Jonathan Groth skal til OL efter sejre på stribe i kvalifikationsturneringen i Halmstad. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Danmarks bedste bordtennisspiller, Jonathan Groth, er klar til OL i Rio. Han vandt lørdag en kvalifikationsturnering i Sverige, hvor han i finalen besejrede Simon Gauzy fra Frankrig.

Jonathan Groth var umiddelbart undertippet, da han rangerer som nummer 50 i verden, mens franskmanden er nummer 23 på samme rangliste. Men det var svært at se i kampens første tre sæt.

Her var Groth klart bedst og kom fortjent foran med 3-0, men så gik han helt i stå. Og derfor blev det grotesk spændende i Halmstad.

Fransk føring

Simon Gauzy udlignede fluks føringen til 3-3, og i syvende sæt kom Gauzy endda også foran 2-0 inden Groth endelig genfandt det gode spil fra de første tre sæt.

Derfor vandt danskeren det afgørende sæt med 11-3 og er dermed klar til OL i Rio.

Tidligere på dagen vandt Groth Mod finnen Benedek Olah kom Groth hurtigt foran med 3-0, inden en reducering skabte minimal spænding i femte sæt. Her havde finnen, der rangerer som nummer 128 i verden, et par sætbolde, inden Groth satte tingene på plads og vandt kampen på sin første matchbold.