Guldfireren lagt i graven: Vinderkulturen lever videre

Eskild Ebbesen var med til at definere guldfireren og tror på et rigt medaljeliv for Danmark efter bådtypens død ved OL.

OL i London. OL2012. Guld fireren blev kun nr tre efter Syd Afrika og England. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2012) (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Eskild Ebbesen var én af de centrale figurer i det, der blev den legendariske danske guldfirer.

Tre guldmedaljer og to gange bronze blev det til for Ebbesen i den ikoniske båd fra starten ved OL i Atlanta 1996 og frem til OL i London 2012.

Nu er en æra i dansk sport slut.

Letvægtsfireren er pillet af det olympiske program i Tokyo 2020.

- Det er ærgerligt. Rent personligt er jeg trådt ud af guldfireren for nogle år siden og har haft min tid, så i bund og grund synes jeg, at det er mest ærgerligt for dem, der nu havde chancen for at sidde på guldfireren og lave gode resultater, siger Eskild Ebbesen,.

Vinderkulturen er der stadig

Eskild Ebbesen har dog en tro på, at han og de øvrige, der i tidens løb har siddet i guldfireren, har været med til at sprede nogle ringe i vandet, som dansk rosport nyder godt af.

- Jeg tror på, at vi i sin tid skabte noget omkring kulturen og måden at gribe tingene an på, som har spredt sig. Vi har jo også set andre gode resultater i andre bådtyper, så jeg håber og tror på, at det kan vi fortsætte med fremadrettet, siger Eskild Ebbesen.

- Jeg ved, der bliver gjort en stor arbejdsindsats for at vi kan skabe nogle gode resultater og at der omprioriteres, så vi kan vinde i nogle andre bådklasser.

Steffen Bonde Jensen, Peter Holmquist, Emil Hjorth Espensen og Jens Noll Nielsen udgjorde den danske guldfirer, der arbejdede frem mod OL i Tokyo 2020.

Firkløveren vil nu i stedet satse på at komme med i en anden bådklasse.

Facebook
Twitter