Gymnastikstjerne imponerer med vild boldkontrol: 'Hun vælger altid den sværeste løsning'

20-årige Dina Averina fra Rusland vandt lørdag eftermiddag guld i rytmisk gymnastik ved European Games.

Det var en tæt affære ved kvindernes individuelle mangekamp i rytmisk gymnastik ved European Games, da toppen af den europæiske elite skulle konkurrere i hhv. vimpel, tøndebånd, bold og køller.

Til det netop overståede EM i rytmisk gymnastik i Baku i maj måned blev de fleste medaljer delt mellem Dina Averina og hendes tvillingesøster, Arina Averina. Denne gang var Dina Averina alene afsted, men hun skuffede ikke - selvom de andre atleter pressede på i toppen af tabellen.

Inden den sidste serie var israelske Linoy Ashram foran Averina i toppen – Ashram manglede vimpel og Averina manglede køller. Ashram kunne for alvor true Averina, men i hendes sidste serie medvirkede nogle fatale fejl i en samlet andenplads.

Dina Averina fik 87.750 point, Linoy Ashram fra Israel fik 84.700 point på andenpladsen og Katsiaryna Halkina fra Hviderusland fik 79.300 point på tredjepladsen.

Hjemmebanefavoritten sikrer guld i akrobatisk gymnastik

I akrobatisk gymnastik fik hjemmepublikummet i Minsk Arena noget at juble over.

Mixed-parret fra Hviderusland, Artur Beliakov og Volha Melnik, tog guld i disciplinen ’balance’ med en fantastisk rutine, der blev bedømt til en score på 29.490. Kun 0.260 point flere end det russiske par, som indtil da førte konkurrencen.

Se den flotte hviderussiske rutine i videoen herunder.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter