Håndboldprojekt for udviklingshæmmede børn vinder Danskernes Idrætspris

Projektet 'LykkeLiga', der er lykkedes med at etablere lokale håndboldhold for børn med udviklingshandicap, vinder Danskernes Idrætspris.

Den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsens projekt 'LykkeLiga' har vundet Danskernes Idrætspris 2018.

LykkeLiga var for andet år i træk nomineret til Danskernes Idrætspris, men hvor prisen sidste år gik til fodboldprojektet ’FC Thy Piger’, kan Rikke Nielsen og de mange frivillige bag LykkeLigaen altså i dag glæde sig over belønningen for deres hårde arbejde i 2018.

LykkeLigaen er et projekt, som udspringer af Rikke Nielsens etablering af et håndboldhold for udviklingshæmmede børn i Aalborg for tre år siden. Holdet blev en succes, og siden blev idéen om et nationalt håndboldfællesskab for børn med udviklingshandicap skabt.

I dag er det lykkedes at få skabt 22 hold rundt omkring i hele Danmark med 320 spillere.

Prisen, der præsenteres af e-Boks, Danmarks Idrætsforbund og P4, gives til det projekt, aktivitet eller initiativ, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark.

Alle danskere kan indstille initiativer, og det er også danskerne, der stemmer og vælger vinderen. 'Lykkeliga' vinder prisen foran Thurø Sejlklub og Urban Street Zone Hall 2.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter