Hårde slag og præcise spark gav dansk duo VM-medaljer. Alligevel var det 'en bitter fornemmelse'

Lørdag vandt Liva Christiansen og Rebekka Dahl henholdsvis bronze og sølv ved VM i Ju-Jitsu.

Rebekka Dahl (til venstre) og Liva Christiansen sikrede sig i går medaljer ved VM i ju-jitsu. (Foto: Ju-Jitsu Danmark)

Man skulle tro, at metal om halsen og en titel som verdens næst- eller tredjebedste, er noget, der kan få alle til at bryde ud i ellevild jubel.

Men det gælder ikke for de to danske Ju-Jitsu-kæmpere Rebekka Dahl og Liva Christiansen, der i går sikrede sig henholdsvis sølv og bronze ved VM i den hårdtslående disciplin. Jojo, de var da glade for deres bedrifter, men over telefonforbindelsen fra Abu Dhabi lyder der også en ophøjet ro, når de fortæller om det netop overståede stævne.

- Det er megafedt, men også lidt bittert. Jeg var foran, jeg havde styr på kampen, og sejren var min, men så klokker jeg i det til sidst. Det er i de sidste sekunder, at det vender, hvilket er ærgerligt, fordi jeg følte, at jeg ville blive verdensmester om 20 sekunder.

- Det var mig selv, der ødelagde det. Det er fedt at være nummer to, men en ærgerlig fornemmelse, siger Rebekka Dahl.

Den 25-årige VM-sølvvinder, der kæmper i vægtklassen -57 kilo, var næsten nået over målstregen og maglede kun det allersidste. Men en score gik mod hende, og så vendte finalekampen til modstanderens faveaur.

Udover Rebekka Dahl og Liva Christensen deltog flere andre danske Ju-Jitsu-kæmpere ved weekendens VM i Abu Dhabi. (Foto: Ju-Jitsu Danmark)

Helt til finalen nåede 23-årige Liva Christiansen ikke. I vægtklassen -70 kilo måtte hun blot akkurat se sig slået i semifinalen af kæmperen, der senere nappede guldet.

- Det er altid federe at sige, at man har været i finalen og ikke så fedt at sige, at man har kæmpet om bronzen. Min semifinale mod den senere verdensmester måtte afgøres efter en videokonsultation, hvor jeg fik fratrukket et point. Jeg er da stolt af bronzen, men det var da irriterende at være så tæt på finalekampen, siger Liva Christiansen.

Forventningerne til dem selv er tårnhøje. Og når skuffelsen har lagt sig, vil stoltheden sikkert også begynde at spirre hos dem begge.

Men duoens hungren efter VM-guld er bestemt ikke ubegrundet.

Med pladser som nummer henholdsvis to og fire på verdensranglisten hører Rebekka Dahl og Liva Christiansen nemlig til hos den absolutte verdenselite indenfor deres sport.

Begge er også før blevet hyldet og hædret for deres præstationer på Ju-Jitsu-kampmåtten, og ikke at leve op til egne høje forventninger tager derfor toppen af glæden ved podiepladserne.

- Andenpladsen rangerer godt, men jeg har vundet sølv før, så det var ikke det, jeg gik efter. Jeg kæmpede godt, så det var bare ærgerligt, at det endte, som det gjorde, siger Rebekka Dahl.

Blod på tanden for mere

Med sølv og bronze fra de netop overståede verdensmesterskaber i Ju-Jitsu kan de to danske udøvere nu begynde at se fremad og sætte sig nye mål. For dem skal der nok komme flere af.

Ambitionsniveauet bliver bestemt ikke sænket fremadrettet, og selvom verdensmesterskaberne i Abu Dhabi rangerede højt på tavlen for målsætninger, er én kommende begivenhed lige det større.

- VM var vigtigt, men vi har Worldt Games til sommer, som er vores form for OL. Det er det største i vores sport, siger Rebekka Dahl.

Ved World Games, der ligesom OL blot afholdes hvert fjerde år, skal de to danskere fortsætte deres ambitiøse kamp for guld. Men selvom de begge næsten allerede er kvalificeret, mangler lige det sidste for at være helt sikre på en billet til den prestigefyldte sportsbegivenhed.

I hver vægtklasse udtages nemlig seks kæmpere, hvoraf kun de fire øverste på verdensranglisten er kvalificeret direkte. Med lidt over et halvt år igen ligger både Rebekka Dahl og Liva Christiansen indenfor det kriterie, og derfor betragter de også kvalifikationen som 'næsten i hus'.

- Jeg tror, jeg ender med at komme med som treer eller fire, og det er top fire, som kommer med. Jeg skulle gerne være ret sikker, men jeg venter lige på den rigtige mail. Men jeg tør godt sige, at den er sikker, siger Liva Christiansen.

Den udlægning er hendes to år ældre kollega enig i, og snart kan de derfor begynde forberedelserne frem mod World Games.

- Med vores placeringer er vi begge ret sikre på at komme med, siger Rebekka Dahl.

FacebookTwitter