Historisk VM-medalje til danske tumblere: Det bliver ikke større

Danmark tog sin første VM-medalje i tumbling nogensinde i dagens holdfinale for herrer.

Dansk bronzejubel på podiet ved VM i Sofia.

Der var masser af danske smil, da herrernes holdfinale i tumbling i dag var overstået ved VM i Sofia.

Resultatet blev nemlig en bronzemedalje for Adam Matthiesen, Rasmus Steffensen, Rasmus Gaarde og Anders Wesch. Det er Danmarks første VM-medalje i tumbling nogensinde.

- Det er så stort, som det kan blive, og så er det fedt at få den som hold, for det viser, at man har en stor bredde også. Det gør da en meget stolt, og det et er rigtig fedt, siger landstræner Michael Moselund-Hansen til DR Sporten.

Danskerne startede finalen flot, da Adam Matthiesen imponerede i den første øvelse, men det var bestemt ikke givet. De rød-hvide var nemlig ude i et alvorligt sats fra start.

- Det var faktisk en øvelse, som jeg aldrig har lavet før. Og som jeg havde aftalt med min træner, at jeg skulle forsøge, fordi der var behov for at skyde med lidt ekstra, hvis vi skulle have chancer for medaljer. Det er jeg pissestolt af, hvis jeg skal være ærlig, siger den nyslåede bronzevinder Adam Matthiesen.

Og det er bestemt ikke tilfældigt, at den 20-årige Adam Matthiesen nu står på et VM-podium. Det har været længe undervejs.

- Det har jeg drømt om, siden jeg var en lille purk. Jeg har gået til tumbling, siden jeg var syv år og fulgt med i tumbling også internationalt og har gået og drømt om at være en af dem, der stod på podiet en dag. Så at mange års hårdt arbejde har båret frugt, det er jo helt perfekt, siger Matthiesen.

Men bronzemedaljen stiller ikke den talentfulde gymnast tilfreds.

- Jeg tænker jeg skal ha’ en øl i aften og så hjem og træne videre. Det er jo heldigvis aldrig godt nok. Jeg kan altid blive bedre, siger han.

Danmark har muligheder for at tage flere medaljer ved VM i tumbling, når der er individuelle finaler i morgen.

FacebookTwitter