Hjernerystelse holder Maja Alm i ro

Siden Maja Alm fik en hjernerystelse til VM i orienteringsløb, har hun ikke været i stand til at løbe.

Maja Alm i aktion til VM i orienteringsløb i Letland. På langdistancen løb hun ind i en gren og pådrog sig en hjernerystelse. Foto: Dansk Orienterings-Forbund (Foto: Helge Lang Pedersen © Dansk Orienterings-Forbund)

Da Maja Alm tidligere i august løb en sølvmedalje hjem på langdistancen ved VM i orienteringsløb, samlede hun en hjernerystelse op undervejs på ruten. I den lettiske skov løb hun ind i en gren, mens hun kiggede på sit kort.

- Jeg løb skråt ned ad bakke, og jeg løber og læser kortet, og så når jeg slet ikke at registrere, at der er en stor kæp lige i øjenhøjde, som jeg løber frontalt ind i og bliver fuldstændig knockoutet.

Maja Alm var en hurtig tur i jorden, men lige så hurtigt tilbage på fødderne for at gennemføre løbet. De sidste ti dage har hun været sengeliggende, uden at kunne løbe, men hun tager det roligt. Nu handler det om at restituere.

- Nu er det ved at være ti dage siden, og det har været nogle dage, hvor jeg har lavet så lidt som muligt. Jeg kan ikke se fjernsyn, jeg kan ikke læse, jeg kan ikke løbe eller lave noget aktivitet.

- Det har været en mild hjernerystelse, men det har taget lang tid. Men jeg har det godt nok, og har accepteret, at det er sådan, det er. Det kan jo gå meget værre, så jeg er ved godt mod, og der er ikke noget, jeg skal nå. Det vigtigste var VM. Jeg har det heldigvis godt efter omstændighederne, siger Maja Alm.

Facebook
Twitter