Hockeyprofil raser: Hele landsholdet skiftes ud med ungdomsspillere

"Vision 2025" kalder den eliteansvarlige i Dansk Hockey Union det, mens landsholdsprofil troede det var en dårlig aprilsnar.

Det danske hockeylandshold står foran et stort generationsskifte. (Foto: Martin Frøland)

Det danske landshold i hockey står over for et særdeles spektakulært generationsskifte.

For mens et sådant almindeligvis foregår over en længere årrække, så sker det her fra den ene dag til den anden.

Således har Dansk Hockey Union (DHU) besluttet, at U21-landsholdstruppen skal overtage A-landsholdets EM-deltagelse i B-divisionen i 2020. Og at de nuværende A-landsholdsspillere dermed er blevet vraget.

En beslutning, der blev meldt ud til spillerne 1. april, og som blandt andre profilen Tobias Grand derfor havde svært ved at tro på værende andet end en aprilsnar.

- Det var det så ikke. Jeg tror, mine landsholdskolleger var lige så overraskede, som jeg selv var. Vi er blevet ufrivilligt landsholdspensioneret over natten, og så endda på den 1. april.

- Vi havde overhovedet ikke set det komme. Der har ikke været nogen form for kommunikation eller tegn på det. Vi troede, det var en dårlig joke, siger Tobias Grand, der så sent som i februar vandt hockeyens svar på Champions League med sin svenske klub Partille SC.

Ingen aprilsnar

Nogen dårlig joke var der dog ikke tale om. Således meddeler eliteudvalget i Dansk Hockey Union, at beslutningen er truffet af en enig bestyrelse, og at den bunder i et ønske fra unionens side om at få hævet niveauet over en tidsperiode på de næste seks år.

Eliteansvarlig i DHU, Christian Ulrich, har ikke ønsket at udtale sig yderligere, men henviser i stedet til den officielle udmelding fra udvalget.

Men Tobias Grand undrer sig.

- Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor vi ikke er blevet hørt i forbindelse med planerne, siger han.

- Der kunne jo laves en overgang, hvor de unge talenter involveres. Det vil vi jo være villige til. Jeg har den holdning, at er man dygtig nok til at spille på landsholdet, så skal man også spille på landsholdet, siger Tobias Grand til DR Sporten.

Beslutningen er nu engang truffet, og det betyder altså, at Danmark i første omgang repræsenteres af U21-landsholdet ved næste års EM i Schweiz. Et hold, der skal være fundament for det landshold, som skal toppe i år 2025.

- Det er et udtryk for en taberkultur, at man er villig til at opgive de næste fem år. Jeg kan slet ikke forstå, at man ikke kan lave en glidende overgang, som man ser det på alle andre landshold.

- Jeg kan ikke engang nævne et fortilfælde. Det virker fuldstændig uvirkeligt, siger Tobias Grand.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk