Høj feber ødelægger Steinfaths drøm om femte VM-guld

Casper Steinfath opgav at stille op ved sprintdisciplinen under VM i Stand Up Paddling i El Salvador.

Casper Steinfath under VM i Kina i 2018. Foto: Pablo Jimenez. (Foto: PabloJimenez_Photo © PABLO JIMENEZ)

Det går op og ned i sport, og det måtte 26-årige Casper Steinfath også sande i weekenden, da han skulle forsøge at vinde sit femte VM-guld i sprintdisciplinen i El Salvador.

I stedet for at kæmpe på bølgerne, lå danskeren nemlig hele lørdag underdrejet på hotellet med 38,9 i feber.

Og så er det svært at blive verdensmester.

Selv om Steinfath søndag forsøgte at dyppe tæerne i bølgerne, så måtte han opgive. I stedet gav han pladsen til den 18-årige reserve, Christian Andersen.

En bitter pille for Casper Steinfath, der naturligt nok ikke følte sig tilpas på vandet.

- Koordinationen og balancen var helt væk. Jeg kunne godt tage et heat og måske nå semifinalen. Men jeg tror ikke, at jeg ville kunne komme i finalen, og så ville jeg hellere give Christian Andersen chancen

- Det er megafrustrerende. Jeg har trænet i lang tid mod det her, og jeg føler, at jeg kunne vinde, for forholdene lå perfekt til mig med stærk strøm og svære bølger. Men sådan er livet - man ved aldrig, hvornår man får et slag dér, hvor det gør allermest ondt. Det gjorde jeg i dag, siger Casper Steinfath.

Christian Andersen nåede til semifinalen, efter han overtog Casper Steinfaths plads. Foto: Sean Evans

Guld stadig realistisk

Den danske paddlesurfer har dog stadig gode muligheder for at få metal med hjem fra El Salvador.

Onsdag venter nemlig favoritdisciplinen technical race, hvor Steinfath på en rute over fem kilometer skal navigere gennem buldrende bølger.

- Banen ligger godt til mig, og det kræver mere snilde end rå power at vinde i de her forhold. Dét er min chance, selvom min krop ikke er på 100 procent, siger Casper Steinfath.