Holten Poulsen knokler i det mentale værksted: 'Skal have knækket koden'

René Holten Poulsen sluttede sidst i weekendens World Cup-finale i enerkajak.

René Holten Poulsen sluttede lørdag sidst i 1000 meter enerkajak ved World Cup-stævnet i Poznan, Polen. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Det var ikke, fordi René Holten Poulsen, Danmarks mest vindende roer, havde glemt, hvad der skulle til.

Den var der bare ikke helt. På vandet i Poznan, lørdag, finale i 1000 meter enerkajak ved årets første World Cup-stævne.

For selv om den danske roer søndag hentede bronze i herrernes 1000 meter toerkajak med Nils Boe, og senere vandt sølv sammen med Emma Aastrand Jørgensen i 500 meter toerkajak, så blev det til en sidsteplads i 1000 meter enerkajak. Og der venter et hårdt stykke arbejde i netop den disciplin, hvis René Holten Poulsen igen skal på podiet i enerkajakken.

- Fysisk er jeg, hvor jeg skal være, men der ligger meget mentalt arbejde i at få hul på medaljebylden og den tro på, at man kan være med i toppen igen.

- Jeg er fysisk bedre i mine tests, end jeg nogensinde har været før. Det er mentalt, og der skal arbejdes på at knække koden og lægge alle mine gamle resultater bag mig, siger René Holten Poulsen.

Har domineret før

René Holten Poulsen jagter en plads ved OL i 2020, og derfor er der ikke uendelige mængder tid at gøre med.

Især VM i Ungarn fra den 21. august bliver afgørende, da en OL-billet blandt andet vil kræve en top fem-placering i enerkajakken.

René Holten Poulsen og Nils Boe med bronzemedaljerne fra weekendens World Cup-stævne i Poznan.

Derfor skal fokus på det mentale aspekt meget gerne give de ekstra procenter, som manglede i weekenden, siger René Holten Poulsen.

- Det er vildt tæt i 1000 meter enerkajak, men det er svært, når man sidder der, ikke at tænke på, hvad man før har været i stand til. Jeg har domineret de finaler før, så det handler om at sige, at det var dengang, og så må jeg få det ud af det nu, som jeg kan.

- Det betyder jo ikke, at jeg ikke kan vinde, for så ville jeg ikke gøre det. Det betyder bare, at der skal et lidt andet mindset og tålmodighed til. Heldigvis er jeg villig til at arbejde med det, siger René Holten Poulsen.

René Holten Poulsen er allerede på vandet igen i den kommende weekend, hvor sæsonens andet World Cup-stævne i tyske Duisburg løber af stablen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk