Horribel dag i Odense for danske North og Astralis

De to danske CS:GO-hold misser slutspillet ved ESL-finalen i Odense.

North tabte deres tre første kampe, og kommer ikke videre til playoffs ved ESL i Odense. (Foto:Martin Sylvest/Scanpix 2017) (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Hvis man havde håbet på at lufte sin klaphat til ESL-finalen i Odense, så ser det en smule sort ud. De danske publikumsfavoritter fra North og Astralis kommer nemlig ikke til at spille, når Sparekassen Fyn Arena fredag åbner dørene for publikum.

North, det danske Counter-strike hold, der er rangeret som nummer syv i verden, havde ét skud tilbage i bøssen for at præstere noget ekstraordinært i 2017.

Efter et skuffende exit fra Blast Pro Series i Royal Arena for snart to uger siden, var sigtekornet derfor indstillet på ESL-finalen, der spilles i Odense denne uge.

De danske drenge fra North skød dog fuldstændig forbi skiven på ESL's første dag, tirsdag, hvor de første tre gruppekampe skulle afvikles.

Danskerne tabte nemlig til brasilianske SK Gaming samt de to amerikanske hold Misfits og NRG. Sidstnævnte med danske Allan 'anj' Jensen på holdet.

Dermed stod North med nul point inden de to sidste kampe i gruppespillet, som skulle spilles onsdag.

Her var der stadig en spinkel mulighed for, at North kunne gå videre fra gruppespillet med to sejre. Men da det kun blev til ét point mod NiP, så var det lige meget, at North tidligere onsdag havde slået Optic Gaming.

Astralis også færdige

Nummer tre på verdensrangslisten, Astralis, fik en lidt bedre start på turneringen, selv om de for anden turnering i træk spillede med en stand-in for Nicolai 'device' Reedtz.

Pladsen blev i stedet udfyldt af norske Ruben 'rubino' Villarroel, der tidligere har spillet for North.

Efter et nederlag i åbningskampen til amerikanske Team Liquid vandt Astralis efterfølgende over Luminosity.

Astralis løb dog panden mod muren onsdag ved middagstid, da verdensranglistens nummer et, FaZe Clan, var modstanderen på banen 'Mirage'.

FaZe Clan, anført af danske Finn 'karrigan' Andersen, vandt uden problemer 16-5, og dermed skulle Astralis hente en sejr mod enten Hellraisers eller Fnatic for at have en chance for at avancere til playoffs.

På banen 'Overpass' tabte Astralis dog 13-16 til Hellraisers, og derfor var det også med et vist pres, at de gik ind til gruppespillets sidste kamp mod Fnatic.

Danskerne tabte 7-16, og er derfor også ude af turneringen inden festen for alvor begynder i Sparekassen Fyn Arena.

Der er stadig to danskere tilbage i turneringen, der slutter søndag. Emil 'magisk' Reif spiller fredag kvartfinale for Optic Gaming mod Fnatic, mens Finn 'karrigan' Andersen og FaZe Clan er strøget direkte i semifinalerne.

DR3 sender live klokken 15.45 fra semifinalerne lørdag samt finalen søndag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk