Hvor mange danskere er valgt, og hvem vælger først? Syv ting du skal vide om NFL-draften

Der kan blive skrevet dansk idrætshistorie, når de 32 NFL-hold vælger spillere i den årlige draft.

Sidste år spillede New England Patriots og Los Angeles Rams i Super Bowl-finalen. (Foto: Mike Segar © Scanpix)

Hjalte Froholdt kan blive den næste dansker i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL, når den årlige draft afvikles hen over de kommende dage.

Men hvad er NFL-draften? Det kan du blive klogere på her.

Hvad er NFL-draften?

Baker Mayfield blev valgt som den første i sidste års draft. (Foto: Matthew Emmons © Scanpix)

NFL-draften er en årlig begivenhed, hvor de 32 NFL-hold har mulighed for at vælge de bedste spillere fra de amerikanske universiteter.

Der er altså tale om spillere, der ikke tidligere har spillet i NFL, men som indtil draften har spillet amerikansk fodbold på et af de mange universiteter i landet, der har et amerikansk fodbold-hold.

Hvor mange bliver valgt?

Draften foregår over syv runder, og der bliver i alt valgt 254 spillere.

Får alle draftede spillere lov at spille i NFL?

Det er langt fra sikkert, at du får lov at spille, bare fordi du er draftet til NFL. (Foto: Derick E. Hingle © Scanpix)

Nej. At blive valgt i draften er ikke ensbetydende med, at man kommer direkte ind på et hold og får fast spilletid. De fleste starter som reservespillere og får med tiden mere og mere spilletid, hvis de gør det godt.

Hvordan findes det hold, der vælger først?

Den rækkefølge, som NFL-klubberne vælger i, bestemmes ud fra den forrige sæsons præstationer.

Det hold, der vandt færrest kampe i den forgangne sæson, vælger først i hver runde. På den måde får de dårligere hold mulighed for at vælge de bedste spillere og forstærke sig mest. I år er det Arizona Cardinals, der er førstevælger.

Hvor mange danskere er blevet draftet tidligere?

Morten Andersen spillede for New Orleans Saints, Atlanta Falcons, New York Giants, Kansas City Chiefs og Minnesota Vikings. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Kickeren Morten Andersen er som den eneste dansker indtil videre blevet valgt i NFL-draften. Det skete tilbage i 1982. 2019-udgaven af NFL-draften er den 84. af slagsen og bliver afholdt i byen Nashville i delstaten Tennessee. I år kan 22-årige Hjalte Froholdt fra Svendborg blive valgt.

Hvornår afholdes årets draft?

(Foto: Steffen Trumpf)

Første runde afholdes natten til fredag dansk tid fra klokken 02. Anden og tredje runde løber af stablen natten til lørdag fra klokken 01 dansk tid. Fjerde til syvende runde afholdes lørdag aften dansk tid fra klokken 18.

Hvor kan jeg se draften?

(Foto: Ale Ventura)

Tre landsdækkende tv-stationer i USA sender hele draften. Sidste år så lidt over 11 millioner amerikanere med under første runde. I Danmark viser TV3 Sport alle syv runder af årets draft.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk