Hvordan skøjter man uden is? Dansk speedskater ruller mod OL

Der er ingen steder, speedskatere kan skøjte på is i Danmark. Alligevel er Elena Rigas på vej til at få en plads ved Vinter-OL.

Forholdene for speedskatere i Danmark er slet ikke optimale. Der findes nemlig ingen is-arenaer i Danmark, og derfor må speedskateren Elena Rigas træne på rulleskøjter i stedet.

- Vi kunne godt have meget bedre forhold, men vi gør os med det, vi har, og det er nok, siger Elena Rigas.

Rigas blev i weekenden nummer otte ved VM. Men hvor danskeren må nøjes med rulleskøjter, kan konkurrenterne over en bred kam træne på is.

- De har helt sikker en fordel ved at være på isen, specielt den her tekniske fordel de har. Den mangler jeg lidt fra isen, man ikke rigtig få den samme på rulleskøjter.

Kun skader kan forhindre OL-deltagelse

Fortsætter den 21-årige speedskater de flotte resultater, ligger hun lunt i svinget til at få en plads ved Vinter-OL i 2018. Og netop at deltage ved OL er en drøm, hun længe har haft:

- Hvis jeg spurgte mig selv dengang, så ville det nok være rigtig urealistisk, og der troede jeg nok ikke helt så meget på det, som jeg gør nu.

Landstræner Jesper Carlson har ligeledes tro på Elena og hendes drøm om OL:

- Med mindre hun bliver skadet, ramt af sygdom eller andre af de her ting man kan komme ud for, så har vi Elena med til OL, det er helt klart, Jesper Carlson.

Med den udvikling danskeren er inde i, tør landstræneren håbe på en sensation.

- Nu viser en ottendeplads ved VM, at hun er rigtig rigtig tæt på efterhånden, og når vi er til OL, så er det selvfølgelig hele vejen (efter guldet, red.), slutter Carlson.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter