Idrætsforbund: At sidde og taste på tangenter er ikke idræt

Danmarks Idrætsforbund ønsker ikke at have e-sporten under forbundets vinger.

F.C. København og Nordisk Film har i dag præsenteret en ny e-sportsorganisation ved navn North. Målet er blandt andet at få de store Counter Strike-turneringer til Parken.

Det kan godt være, at fodboldklubben F.C. København nu gør ligesom andre fodboldklubber og involverer sig i esport - altså computerspil på konkurrenceniveau.

Men det gør stadig ikke esporten til en sportsgren på lige fod med fodbold, håndbold og badminton, lyder det fra Danmarks Idrætsforbund.

- Vi anser fortsat ikke esport for at være en idræt i den betydning, som vi bruger begrebet, siger formand Niels Nygaard fra Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Det er blandt andet mangel på fysisk aktivitet, som gør, at DIF afviser at optage forbundet for esporten, Esport Danmark, på nuværende tidspunkt.

- En decideret optagelse i Danmarks Idrætsforbund er ikke aktuelt på nuværende tidspunkt, siger Niels Nygaard.

- For at blive optaget som medlem i DIF, skal man dyrke en idrætsaktivitet, og at sidde og taste på nogle tangenter er efter vores opfattelse ikke en decideret idrætsaktivitet, tilføjer han.

Det ønsker forbundet for esport-foreningerne ellers.

- Jeg synes, det kunne være dejligt, at vi blev en del af Danmarks Idrætsforbund, men jeg tænker, det er dem eller kulturministeren, der skal finde ud af, om der er basis for, at esporten rent faktisk er en sport, siger formand Thomas Koed fra Esport Danmark.

Håbet hos Esport Danmark er blandt andet at få adgang til tipsmidlerne, nu kaldet udlodningsmidlerne, som DIF blandt andet står for at uddele til medlemsforbundene.

Måske ændrer det sig i fremtiden, lyder det fra DIF, ligesom det er sket med dart, petanque og bordtennis. Det vil dog kræve, at esporten udvikler sig i foreninger, hvor man har vedtægter og medlemsdemokrati.

- De konkurrencer, man deltager i, skal som udgangspunkt være udbudt af organisationer, som også er demokratiske, siger Niels Nygaard.

- I dag er esporten præget af, at det er kommercielle, der udbyder konkurrencerne, tilføjer han.

Formanden for Esport Danmark, Thomas Koed, opfordrer statsministeren til at satse på esport. Det er der penge og fremtid i, lyder det: