Ingen over, ingen ved siden af: Fænomenet Biles vinder igen guld og skriver historie

Med sin 22. VM-medalje er Simone Biles nu den mest vindende kvinde i idrætsgymnastikkens historie.

Som den første kvindelige gymnast vandt amerikanske Simone Biles torsdag sin femte all-around-titel ved VM.

22-årige Biles havde den bedste samlede score på halgulvet i Stuttgart, efter at gymnasterne havde færdiggjort all-around-konkurrencens fire discipliner; hest, barre, bom og øvelser på gulv.

Biles blev tildelt en score på 14.833 i den afsluttende konkurrence - øvelser på gulv - og endte med en sammenlagt score på 58.999. Det var 2100 point mere end kineseren Tang Xijing på andenpladsen.

  • Til trods for sine blot 22 år er Simone Biles allerede den mest vindende kvinde i idrætsgymnastikkens historie. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)
  • Biles har proklameret, at hun stopper karrieren efter OL i Tokyo i 2020. Hendes krop kan ikke længere tåle at træne på absolut topniveau, har hun fortalt. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)
  • Hun er nu blot to medaljer fra at være den mest vindende idrætsgymnast på tvær af køn. (Foto: LIONEL BONAVENTURE © Scanpix)
  • Det var femte gang i træk, at hun vandt allroundkonkurrencen ved VM. (Foto: DANIEL KOPATSCH © Scanpix)
1 / 4

I gymnastik er det en særdeles overbevisende sejr at slutte så mange point foran nummer to.

Biles, der også er regerende olympisk all-around-mester fra Rio i 2016, er nu oppe på 22 VM-medaljer i karrieren. Hun er nu den mest vindende kvinde i idrætsgymnastikkens historie.

Og amerikaneren er dermed blot en enkelt medalje fra at matche VM-medaljerekorden på 23. på tværs af køn. Den tilhører hviderusseren Vitaly Scherbo. Simone Biles har mulighed for at overgå rekorden i weekenden.

Næste års OL i Tokyo bliver formentlig hendes sidste konkurrence på topplan.

Biles har i interview fortalt, hvordan livet som topgymnast har tæret på hendes krop. Da hun for tre år siden rejste hjem fra OL i Rio, fandt hun blandt andet ud af, at en af hendes tæer var knust.

/ritzau/

I videoen lige her over kan du se videoen med Biles uden tekster.