Italiensk dobbeltguld lukker skiskydnings-VM: Vilde vejrforhold giver kaotisk afslutning

Den norske stjerne Johannes Bø sluttede VM med en spektakulær nedtur.

Det blev til dobbelt italiensk triumf, da VM i skiskydning søndag sluttede med de to fællesstarter. Hos kvinderne var Dorothea Wierer på forhånd en af de store favoritter, mens Dominik Windisch’s sejr hos mændene er ovre i kategorien for meget store overraskelser.

Bag Windischs sejr kom i den sidste skydning, hvor han ene mand holdt hovedet koldt i uhyre vanskelige forhold med sne og blæst.

Han skød fejlfrit og avancerede dermed fra 11. til 1. pladsen på skydningen – og den plads holdt Dominik Windisch hele vejen hjem. Kampen om sølv og bronze blev tæt, men i spurten slog franskmanden Antonin Guigonnat østrigeren Julian Eberhard med et halvt sekund.

Totalkikser af Johannes Bø

Før sidste skydning tydede alt ellers på, at dette VMs helt store stjerne, Johannes Bø, skulle hente sin femte guldmedalje, idet han kom først ind til skydningen.

Den endte dog i stedet med en spektakulær nedtur, da han missede samtlige fem skud og måtte ud på i alt 750 meters strafrunde.

Det sendte Johannes Bø helt ned på 13. pladsen. Han må dermed ”nøjes” med fire guldmedaljer og en af sølv ved et VM, hvor han undervejs også sikrede sig den samlede sejr i denne sæsons world cup.

Hos kvinderne var det knap så dramatisk, da Dorothea Wierer vandt guldet. Italieneren var med i front af løbet hele vejen, men måtte dog slide hårdt for sejren, da hun missede to skud på fjerde og sidste skydning.

Det gav en mulighed til russeren Ekatarina Yurlova-Percht for at hente guldet, men Wierer holdt lige præcis hjem og krydsede målstregen fem sekunder før Yurlova-Percht. Bronzen gik til Denise Hermann fra Tyskland, som dermed hentede sin tredje medalje ved dette VM.

Skiskydningssæsonen 2018-19 slutter i næste uge med den afsluttende world cup-afdeling i Oslo.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk