'Jeg skulle have trukket mig lang tid før Tokyo', siger Simone Biles

Gymnastikstjernen trak sig fra fem finaler under sommerens OL. Men hun burde ikke have været der, siger hun.

Simone Biles siger selv, at hun ikke skulle have været taget til OL i Tokyo. (Foto: Katharine Lotze © Ritzau Scanpix)

Simone Biles skulle aldrig have taget til OL i Tokyo i sommer. Det siger hun selv.

Gymnastikstjernen tiltrak sig enorm opmærksomhed under sommerens olympiske lege. Men ikke for at sine præstationer i gymnastiksalen, hvor hun var blandt de største medaljefavoritter.

I stedet var det, da hun valgte at trække sig fra flere konkurrencer. Hun ville beskytte sit mentale helbred, og hun led af skruesyge, lød forklaringen dengang.

Skruesyge, eller twisties, er et fænomen, der rammer elitegymnaster, hvor gymnasten mister evnen til at holde styr på antallet af skruer i et spring.

Men faktisk burde hun aldrig have sat fod i gymnastiksalen i Tokyo.

Det siger hun nu selv i et interview med New York Magazine.

- Hvis du ser på alt det, jeg er gået gennem de seneste syv år, så skulle jeg aldrig have været på endnu et olympisk hold, siger Biles til New York Magazine.

Simone Biles vandt fire guld- og en enkelt bronzemedalje ved OL i Rio i 2016. (Foto: Mike Blake © Scanpix Denmark)

Biles fortalte i 2018, at hun var en af dem, der var blevet seksuelt misbrugt af Larry Nassar, der gennem sit virke som holdlæge på USA's gymnastiklandshold begik adskillige seksuelle forbrydelser og siden er blevet dømt til livstid i fængsel.

Det fyldte for meget hos Biles, at Nassar var overalt i mediebilledet. For samtidig med, at Biles skulle forberede sig til OL i Tokyo, hvor det bredt var forventet, at hun ville rydde bordet for guldmedaljer, rullede skandalen med Nassars forbrydelser.

- Jeg skulle have trukket mig lang tid før Tokyo, mens Larry Nassar var i medierne i to år. Det var for meget, siger hun til New York Magazine.

- Men jeg ville ikke lade ham tage noget fra mig, som jeg har arbejdet for, siden jeg var seks år. Jeg ville ikke lade ham tage den glæde fra mig.

- Så jeg kæmpede videre, så længe mit sind lod mig.

Biles fortæller, at hun blev ramt af angst, da hun ankom til Tokyo. Tidligere på måneden, da hun vidnede i senatet om efterforskningen af Nassars mangeårige og utallige forbrydelser, forklarede Biles, at hans forbrydelser mod hende havde øget det pres, hun følte til legene i Tokyo.

Det, kombineret med skruesyge, gjorde, at hun trak sig fra fem finaler under legene i den japanske hovedstad.

Biles kom fra OL i Tokyo med en bronzemedalje i bom og sølv i holdkonkurrencen. (Foto: Mike Blake © Ritzau Scanpix)
FacebookTwitter