Jena Mai Hansen er tilbage efter ulykker: Svært at følge fra sidelinjen

Jena Mai Hansen er tilbage i Volvo Ocean Race efter fire måneder væk fra konkurrencen, hvor der er sket mange ting.

Volvo Ocean Race har vist nogle af sine mørke sider de seneste måneder. Senest da en af de deltagende sejlere, John Fisher, faldt overbord fra båden Team Sun Hung Kai/Scallywag og ikke blev fundet igen.

Men også den dansk-amerikanske båd Team Vestas havde et uheld på etapen til Hongkong, hvor de stødte sammen med en fiskerbåd, og fiskeren mistede livet.

De to store ting er sket i perioden, mens Jena Mai Hansen har været væk fra sit hold, Team Vestas, og det har været svært at følge fra sidelinjen.

- Der har sket rigtig meget i de fire måneder, jeg har været væk. De har sejlet utrolig stærkt, når de endelig har sejlet. Det har været super fedt at følge holdet hjemmefra, forklarer danskeren.

- Men at skulle se dem have ulykken i Hongkong og prøve at være en del af teamet for at støtte dem har selvfølgelig været utrolig svært fra sidelinjen. Men det har været endnu sværere at være en del af det. Det er jeg sikker på, siger Jena Mai Hansen.

Team Vestas svarede dog stærkt igen og lå med fremme længe på den seneste etape til Itajaí. Men tæt ved Kap Horn røg masten, hvilket betød, at de også måtte udgå fra den etape.

- Det er desværre tre ben (etaper, red.), hvor vi ikke har fået point. Men jeg er kommet tilbage nu, og jeg er super stolt af at være en del af holdet og se, hvordan de har taget det hele, og hvilket gåpåmod de har frem mod det næste ben. Jeg håber, at jeg kan være med til at give en lille smule energiboost, så vi kan gå efter at vinde næste ben, forklarer Jena Mai Hansen.

Med de tre etaper, hvor det ikke blev til point, betyder det, at Team Vestas er røget helt ud af chancen for at vinde samlet. Volvo Ocean Race føres lige nu af Dongfeng Race Team foran MAPFRE.

Den ottende etape er lige sat i gang fra Itajaí til Newport.

Facebook
Twitter