Jonas Warrer efter ’fyring’ i 49eren: Kontroversielt

Det var Jonas Warrer, der traf beslutningen om at afbryde samarbejdet med Anders Thomsen.

(Foto: Das Buro © Dansk Sejlunion)

Jonas Warrer og Anders Thomsen ophører samarbejdet i 49eren. Det meddelte Dansk Sejlunion ud mandag. Unægtelig noget af en overraskelse kun godt fem måneder før OL i Rio de Janeiro.

De to sejlere kunne ikke få det til fungere indbyrdes, og så traf Jonas Warrer den svære beslutning.

- Det var min beslutning, at afbryde samarbejdet. Jeg kunne ikke se, at vi kunne fortsætte. Samarbejdet var problematisk og det påvirkede stemningen og humøret. Hvis jeg skulle lave et godt resultat ved OL, som er mit store mål, så var der nødt til at ske noget, lyder forklaringen fra Jonas Warrer.

Warrer er godt klar over, at tidspunktet for skiftet langt fra er optimalt.

- Vi har virkelig prøvet at samarbejdet til at fungere. Derfor er der nok også gået lidt længere tid, end hvad der havde været smartest.

- Det er en kontroversiel beslutning. Jeg er jo den eneste der ved, hvad der fungerer for mig og hvad der skal til for at jeg kan præstere. Derfor har jeg været nødt til at træffe denne beslutning. Jeg tager ikke til OL for bare at være med. Jeg tager til OL for at vinde en medalje. Og helst af guld, fortsætter OL-guldvinderen fra 2008.

Træner på Mallorca

Jonas Warrer har allerede påbgyndt træningen med sin nye gast Christian Peter Lübeck.

- Vi skal have en masse timer i båden og på vandet og derfor er vi også allerede på Mallorca nu. Vi skal hurtigst muligt op i niveau. Jeg har en stor tro på, at vi kan gøre det.

Fra at være sikker deltager i Rio, så er du vel ikke selvskreven deltager længere?

Det er op til Thomas Jacobsen, Dansk Sejlunion og Team Danmark. Jeg ser det ikke som det store problem. Jeg har ikke lyst til at tage til OL, hvis jeg ikke føler, at jeg kan vinde en medalje. Når vi ikke det niveau, som vi skal, så kan det være lige meget.

- Jeg mener at beslutningen er den rigtige i forhold til at kunne vinde en medalje ved OL, slutter Jonas Warrer.