Jonathan Groth er færdig før finalerne ved EM i bordtennis

Lørdag røg Jonathan Groth både ud i single og double ved EM i bordtennis.

Jonathan Groth er ude af EM i bordtennis. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Jonathan Groth formåede ikke at forsvare sit europamesterskab i double med sin tyske makker Patrick Franziska.

Doublen tabte lørdag semifinalen ved EM i Spanien til den østrigske double bestående af Daniel Habesohn og Robert Gardos.

Groth og Franziska, der var seedet til at vinde EM, kom ellers planmæssigt foran 3-1 i sæt, men derfra lukkede de østrigerne tilbage i kampen.

I sjette sæt havde duoen med dansk islæt matchbold, men den overlevede Habesohn og Gardos, som senere ikke bare vandt sjette sæt, men også tog sig af syvende og sidste sæt, hvor Groth og Franziska totalt tabte pusten.

- Vi var ikke gode nok til at lukke kampen. Vi har to matchbolde i sjette sæt. Men de spillede sig op, og specielt en af dem spillede til tider helt genialt.

- Vi spiller godt i de fleste sæt, men i sidste sæt gik vi kolde, og dér gik det hurtigt.

Også ude af singlerækken

I single gik det heller ikke, som danskeren havde håbet. I et opgør mod sin tidligere holdkammerat, rumænske Otaviu Ionescu, tabte Groth i fire sæt mod to.

- Det var en hård kamp, hvor Ionescu spillede godt – det var ikke tilfældigt, at han slog den forsvarende europamester ud i forrige runde.

Danskeren kom skidt i gang i 1/8-finalen ved EM og tabte de to første sæt, til trods for at han havde to sætbolde i første sæt.

Bagud 2-0 i sæt formåede han dog at spille sig tilbage på 2-2, men derfra mistede 25-årige Groth sit momentum og tabte de to følgende sæt med 11-8 og 11-5. Dermed er Groth færdig i singlerækken ved EM.

- Han var god i det korte spil, og så returnerede han godt. Jeg var ikke selv ligeså hurtig som ham på benene, og så svarede han rigtig godt på mine angreb.

Dermed er der ikke flere danskere tilbage ved EM i bordtennis. Du kan dog alligevel se finalerne, der sendes søndag på DR TV.

Facebook
Twitter