Jysk football-kæmpe står på spring til NFL-eventyr

Andreas Knappe kan inden længe blive den næste og blot tredje dansker, der kommer til at spille i NFL.

Andreas Knappe bruger her sin store fysiske styrke til at løfte en holdkammerat op i strakte arme. (Foto: Hartford Courant © 2016 MCT)

Kickeren Morten Andersen er den dansker, som flest forbinder med NFL, mens kickeren Hans Andersen også tidligere har optrådt tre gange for Chicago Bears i 1981.

Nu er den næste spiller med dansk pas måske på vej ind i amerikansk fodbold.

Den danske collegespiller Andreas Knappe fortæller, at der er stor interesse i øjeblikket, og derfor ser det ud som om, at han bliver draftet i april af en af de 32 NFL-klubber.

- Jeg får at vide, at jeg står på cirka ti klubbers lister over folk, som de ville drafte. De kan godt lide min størrelse og fysiske styrke.

- Da jeg tog herover for fire og et halvt år siden, var NFL nok mest af alt en drøm.

- Nu ved jeg, at jeg uanset hvad vil få en chance, så må de kommende måneder vise, hvor stor den bliver, siger Andreas Knappe til Jyllands-Posten.

Størrelsen kan blive billetten

Han er en af de fem store og tunge spillere i den offensive linje, som passer på quarterbacken og blokerer i løbespillet. Det vidner hans 206 centimeter og 147 kilo om.

- Træningsstederne er specialiseret i at hjælpe spillere i min situation til at optimere deres fysik og muligheder for at komme i NFL, men de er selvfølgelig også interesserede, fordi det vil skabe omtale.

- Ligesom med agenterne er det smigrende at høre, hvor god jeg er, og hvor fantastisk det kunne blive, hvis jeg vælger dem, men det kan også være lidt meget.

- Jeg er jo bare en lille jyde med fødderne rigtig godt plantet på jorden, siger Andreas Knappe.

Viasats NFL-ekspert Anders Rune Jansen vurderede over for Ritzau tidligere på året, at Andreas Knappe har den fysik, der skal til for at få chancen i NFL.

- Der findes simpelthen ikke mange mennesker i verden, der har den størrelse, styrke og atletiske formåen.

- Det alene kan blive en billet til at komme i en træningslejr i NFL eller måske endda bliver draftet, sagde Anders Rune Jansen.

/ritzau/

Facebook
Twitter