KOMMENTAR Let at finde egnede Hall of Fame-medlemmer

Se højdepunkter fra Lars Christiansens imponerende karriere, der blandt andet bød på EM-guld i 2008 og 2012.

Da håndboldspilleren Lars Christiansen sidste år blev optaget i sportens Hall of Fame, blev han medlem nummer 30, og i aften kommer der så et nyt medlem. Det sker i forbindelse med det store gallashow Sport 2015, som bliver vist DR1 i aften 21.00.

Jeg ved ikke, hvem der bliver optaget, men jeg kan blot konstatere, at det hverken i denne omgang eller mange år ud i fremtiden blive noget problem at finde en mand eller kvinde, der er berettiget til at komme med i det fine selskab.

Eskild Ebbesen, tre gange OL-guld i roning, Tom Kristensen, nifoldig Le Mans-vinder og Mikkel Kessler, tidligere verdensmester i boksning. har alle stoppet deres aktive karriere, hvilket kræves, for at man kan komme med.

Og ser jeg nogle ud i fremtiden, er bordtennisspilleren Michael Maze, tennisspilleren Caroline Wozniacki, golfspilleren Thomas Bjørn og håndboldspilleren Mikkel Hansen nærmest selvskrevne til at blive indlemmet.

Første mandlige håndboldspillere

En institution som Hall of Fame skal naturligvis give et godt billede af, hvad dansk sport historisk set har haft at byde, og derfor var det godt, at Lars Christiansen blev optaget i fjor. Inden da havde der nemlig ikke været en eneste mandlig håndboldspiller.

Lars Christiansens historie er eksempelvis også historien om, hvordan dansk herrehåndbold efter en årrække med et stort potentiale og skuffende resultater kom i gang med en guldalder, der rækker langt udover sportens traditionelle rækker.

Øverst kan du se et videoportræt af Lars Christiansen.

Tom Kristensen har vundet Le Mans ni gange, og i 2014 stoppede han karrieren. (Foto: JEPPE MICHAEL JENSEN © Scanpix)

Men det er også vigtigt med en vis mangfoldighed.

Af de navne, jeg nævnte tidligere, repræsenterer Tom Kristensen, Eskild Ebbesen, Thomas Bjørn og Michael Maze alle sportsgrene, som endnu ikke er repræsenteret i Hall of Fame.

Og jeg ved godt, at motorsport allerede er repræsenteret ved Ole Olsen, Hans Nielsen og Erik Gundersen. Men i og med at de var speedwaykørere, mens Tom Kristensen var racerkører (og kørte i bil), vil jeg altså kalde det forskellige sportsgrene.

Fokus på mangfoldighed

Var jeg med til at udpege nye medlemmer, ville jeg med garanti netop have fokus på værdien i at få nye sportsgrene med.

Navnet alene skal selvfølgelig være stort nok. Og det er eksempelvis den udfordring, som ishockeysporten har i øjeblikket.

Det danske landsholdet har således på flotteste vis været med ved hvert eneste A-VM siden 2003, og siden Frans Nielsen som første dansker fik sin debut i NHL i 2007, har de danskere spillere sat et mere og mere markant aftryk på verdens bedste liga.

Ikke store nok

Til gengæld vil jeg mene, at hverken Frans Nielsen, Mikkel Bødker eller nogen af de øvrige danske ishockeyprofiler isoleret set er i nærheden af at være store nok til at komme med i Hall of Fame. I hvert fald ikke endnu.

13 sportsgrene er p.t. repræsenteret i Hall of Fame. Jeg håber, at det tal vokser en del de kommende år, hvor det desuden ville være oplagt at få handicapidrætten med.

Sportenshalloffame.dk kan du, hvem de nuværende 30 medlemmer er.

Hvem vil du gerne have optaget i Hall of Fame i løbet af de kommende år?

FacebookTwitter