Kryds i kalenderen: 16 sportsbegivenheder du kan se frem til i 2016

Sportsåret 2016 er lovende. Her guider DR Sportens redaktør til, hvad du kan glæde dig til

Glæder du dig til sportsåret 2016? Få DR Sportens redaktørs bud på nogle af de største ting, der kommer til at ske i det kommende år. (Foto: Benjamin Lowy © 2015 Benjamin Lowy)

Så blev det 2016.

Selvom mange endnu ikke har fået gnedet søvnen ud af øjnene i disse årets første timer, er det alligevel meget rart at have noget at se frem til i det spritnye år, der ligger forude. Og fordi det nu engang er de færreste der kan spå om fremtiden, har vi forsøgt at skabe et overblik over nogle af sportsverdenens - potentielle - højdepunkter i 2016.

Derfor har vi spurgt Marco de los Reyes, redaktør på DR Sporten, hvilke sportsbegivenheder, der er værd at skrive bag øret de kommende 12 måneder.

1) OL: Den 5. til 21. august

De Olympiske Lege foregår i Rio de Janeiro. Den officielle danske målsætning lyder på 10 medaljer ved årets største sportsbegivenhed i 2016.

2) EM i fodbold: Den 10. juni til 10 juli

EM holdes i Frankrig i år. Der er for første gang deltagelse af 24 hold - dog uden dansk deltagelse.

3) Tour de France: Den 2. til 24. juli

Det er den 103. udgave af verdens største cykelløb, og briten Chris Froome, der vandt i både 2013 og 2015, ligner den store favorit.

4) Præsidentvalg i FIFA: Den 26. februar

Præsidentvalget sker efter et mildest talt turbulent år i Det Internationale Fodboldforbund, efter der har været alvorlige anklager om korruption. Et valg, der får afgørende betydning fodbold i mange år frem, fortæller redaktøren fra DR Sporten.

5) Herrelandsholdets VM-kvalifikationskampe, fodbold: Efteråret

I 2016 skal der også kæmpes om pladserne til VM i fodbold. Landsholdet går efter den eftertragtede plads ved verdensmesterskaberne, når bolden gives op mod: Armenien den 4. september, Polen den 8. oktober, Montenegro den 11. oktober og Kasakhstan den 11. november.

6) Champions League-finale: 28. maj

Sidst i maj er det tid til finalen i den 61. sæson af den store, europæiske fodboldturnering arrangeret af fodboldforbundet UEFA. Kampen, der afgør vinderen af Champions League 2015, løber af stablen på San Siro i Milano.

7) EM i håndbold for mænd: Den 15. til 31. januar

Polen er værtsnation, og Danmark er igen blandt medaljekandidaterne. Ved EM for to år siden blev Mikkel Hansen og Co. på hjemmebane nummer to.

8) EM i håndbold for kvinder: Den 4. til 18. december,

Sverige har værtskabet, og der er igen lagt op til en jævnbyrdig slutrunde, hvor Danmark sammen med mange andre hold kommer til at slås om de bedste placeringer.

9) De Paralympiske Lege: Den 7. til 18. september

Legene finder sted i Rio kort efter De Olympiske Lege. De Paralympiske Lege bliver igen meget spændende at følge. Ved Legene i London i 2012 var stemningen fantastisk og meget lig den, der var ved OL få uger forinden, lyder det fra Marco de los Reyes.

10) Post Danmark Rundt: Den 27. til 31. juli

Etapeløbet i cykling begynder i år i Herning, og det er 26. gang, at det køres. Sidste års udgave blev vundet af Christopher Juul-Jensen.

11) Kvindelandsholdets EM-kvalifikationskampe, fodbold: Hele året

Danmarks fodboldkvinder skal forsøge at kvalificere sig til EM-slutrunden i Holland i 2017, og der er en ret god mulighed for, at det sker. Både gruppevinderen og de seks bedste to'ere kommer direkte med, så selvom Danmark afsluttede 2015 med et nederlag til Sverige, er der stadig god mulighed for direkte billet. Danmarks modstandere i år er udover Sverige to gange Polen samt Moldova og Slovakiet.

12) Wimbledon: Den 27. juni til 10. juli

Traditionen tro indtager den årlige tennisturnering Wimbledon sendefladen henover sommeren, hvor Caroline Wozniacki bl.a. deltager.

13) Copa America Centenario: Den 3. til 26. juni

- Copa America Centenario er en helt specielt turnering, som markerer, at det er 100 år siden, at den første udgave af det sydamerikanske mesterskab i fodbold blev afviklet, fortæller Marco de los Reyes og fortsætter:

- Udover de 10 sydamerikanske lande vil turneringen få deltagelse af seks lande fra Nordamerika. Drømmefinalen er naturligvis Brasilien med Neymar mod Argentina med Lionel Messi, fastslår redaktøren fra DR Sporten.

14) Super Bowl: Den 7. februar

Sportsåret skydes i gang med en omgang af de legendariske mesterskaber i amerikansk fodbold. Superbowl kan i 2016 holde 50 års fødselsdag, og det hele løber af stablen i Californien på San Francisco 49ers’ hjemmestadion i Santa Clara.

15) All England: Den 8. til 13. marts

I det tidlige forår er der badminton at varme sig på, hvis solen ikke gør arbejdet tilstrækkeligt. All England tog sine første, spæde skridt i Guildford i 1898, og det gør badmintonturneringen til verdens ældste. I år med dansk deltagelse.

16) Ryder Cup: Den 30. september til 2. oktober

Til Ryder Cup står slaget mellem Team Europe og Team USA, der kæmper pokalen. Når den 41. udgave af turneringen afholdes i 2016, ankommer Team Europe som pokalholdere, efter de tog sejren i Skotland i 2014.

Facebook
Twitter