Landstræner fastholder VM-ambition trods skader

Trods skader skal de danske orienteringsløbere vinde tre medaljer ved VM, siger landstræner Torbjørn Gasbjerg.

Det er gerne scener som disse, vi skal se de danske orienteringsløbere i til VM. (Foto: Kell Sønnichsen/DOF © Scanpix)

Fra fredag og en uge frem dystes der om VM-medaljer i orienteringsløb i Estland, og her skal de danske deltagere forsøge at leve op til den målsætning, landstræner Torbjørn Gasbjerg udstak fra starten af året: Tre danske medaljer.

- Vi har haft udfordringer med nogle af vores allerbedste løbere, som har haft skader. Det har selvfølgelig gjort, at det er en mere ambitiøs målsætning, end da vi lavede den. Men vi synes stadig, det er realistisk, siger landstræneren.

Disciplinerne, som Torbjørn Gasbjerg forventer, at danskerne tager medaljer i, er blandt andet sprintstafetten og den individuelle sprint for kvinder, hvor verdensmester Maja Alm skal forsøge at forsvare titlen.

- Maja Alm er ekstremt godt løbende og fysisk bedre end nogensinde før. Vi lavede test i sidste uge, hvor hun klarede sig markant bedre, end hun før har gjort, og med det niveau, hun havde i forvejen, er der grund til at have høje forventninger til hende, siger Torbjørn Gasbjerg.

Desuden peger han på det danske holds alderspræsident, 31-årige Tue Lassen, som en potentiel medaljevinder til VM.

- Tue Lassen har haft en god træningssæson, og lykkes han på dagen, er han garant for en medalje, siger landstræneren om løberen, der skal dyste i sprint, sprintstafet, stafet og langdistance.

Få distancer

Også verdensmester Maja Alm og Cecilie Friberg Klysner, der begge sammen med Tue Lassen vandt guld i mixed sprintstafet ved VM i 2016, skal konkurrere i fire discipliner.

Resten af de i alt 11 danske deltagere skal maksimalt deltage i to discipliner.

- Grunden, til at de hver især dyster i så få discipliner, er, at de kan forberede sig optimalt til de enkelte konkurrencer.

- De kunne godt magte at løbe flere distancer til VM, men i forberedelsen prioriterede vi distancespecifik træning, så de kan nå det højest mulige niveau, siger landstræneren.

- Vi vil hellere have en løber, der leverer en toppræstation på en enkelt distance frem for en middelpræstation på flere distancer, siger Torbjørn Gasbjerg.

/ritzau/

Facebook
Twitter