Langhårede legionærer vil plaffe drenge ved Copenhagen Games

CS:GO-holdet Girls' Legion består af piger, men holdet vil tage kampen op mod drengene og deltage i hovedturneringen ved Copenhagen Games, der vises på DR3 i weekenden.

(Foto: Girls Legion © Girls Legion)

Det er ikke nyt, at piger også spiller computerspillet Counter Strike – Global Offense (CS:GO). Verden over findes der turneringer for piger med kløe i aftrækkerfingeren, men indtil videre har pigekønnet mest holdt sig for sig selv i den mandsdominerede Esports-verden.

Det vil et dansk pigehold nu ændre på. I weekenden vil holdet ”Girls’ Legion”, der består af fem danske piger, prøve kræfter med drengene.

- Det handler nok om at vise, at piger også godt kan spille computer, siger holdets yngste medlem, Laura.

Girls’ Legion består af 22-årige Michelle, 16-årige Laura, 21-årige Charlotte, 20-årige Kimmie og Sertap på 20 år.,

Når pigerne spiller, går de under navnene ”M1chelle”, ”Proximity”, ”N20dyn”, ”Kimpi” og ”Berky”, og som det eneste pigehold stiller det op i hovedturneringen ved Esportseventet Copenhagen Games.

Forventningerne til turneringen er store, men når pigerne sætter sig ved tastaturet i Bella Centeret, så er der meget mere på spil end at vinde ”maps” i CS:GO.

'Man vil ikke være den første'

Girls’ Legion vil ikke bare spille computer. Holdet vil spille imod drengene og vise, at piger har forudsætningerne for at blive lige så gode som dem.

- Grunden til at der ikke er så mange piger til de store turneringer, det er fordi, at de ikke prøver at kvalificere sig til dem. Det er ikke fordi, de ikke må være med. Men det er svært at være den første, siger Laura.

- Det er ligesom, hvis der en kage på bordet, så vil man aldrig være den første til at tage et stykke. Det vil jeg i hvert fald ikke.

Men det er du jo nu?

- Ja, og det er fedt, for nu har jeg nogen at gøre det med. Nu er vi fem, og vi har fået hjælp til at starte det op, siger hun.

Mere end 50 års erfaring

Pigerne deltog i en audition for at komme med på holdet, som computervirksomheden Lenovo stod bag. De blev valgt til holdet på deres evner i skydespillet CS:GO, der er et spil, hvor man som et hold kæmper mod et andet hold.

Efter pigerne blev udvalgt, har de den seneste måned været i træningslejr med en træner for at få de bedste mulige forudsætninger for at konkurrere mod drengene.

Der er blevet trænet mange timer, men pigerne var ikke helt nybegyndere inden de blev valgt. På trods af deres unge alder, så har de tilsammen over 50 års erfaring i CS:GO.

Girls’ Legion anerkender, at der i dag er forskel på niveauet mellem drenge og piger, men skal den udlignes, så er pigerne nødt til at begynde at spille med drengene. Men det er ikke altid nemt at få lov.

- Jeg har spillet på mixedhold med drenge, og der har jeg ofte oplevet, at hvis det går dårligt, så er det fordi, jeg er med på holdet, og fordi jeg er en pige, så mener de ikke, at jeg er god nok, siger Michelle.

Drengene bakker op

Hos flere af de mandlige spillere ved Copenhagen Games bliver Girls’ Legions deltagelse i turneringen taget godt imod. De mener, at det er det rigtige skridt at tage for pigerne at spille mod drengene.

- Girls’ Legions deltagelse synes jeg generelt er noget, der bliver set positivt på hos næsten alle, siger gameren Sebastian "GnuEN" Grassme, der er sikker på, at det vil gøre pigerne bedre at spille mod drenge.

- Når der ikke er så mange piger, der spiller, så kan de ikke ramme det samme niveau som drengene. Hvis man spiller med spillere, der er under eller på niveau med en selv, så udvikler man sig ikke.

Hans holdkammerat Jesper "MeniX" Lund fortæller, at han har set opbakning til det modige danske pigehold flere steder på de sociale medier.

- Jeg så på Twitter, at verdens bedste pigehold havde meldt ud, at det ville deltage i Copenhagen Games. Men det deltager i pigeturneringen. Så var der nogen, der havde svaret, at der kun er ét pigehold, der deltager ved Copenhagen Games, og det er Girls’ Legion, for de deltager i hovedturneringen. Det er da et skulderklap til Girls’ Legion.

DR3 sender fra Copenhagen Games lørdag klokken 12.15.

Facebook
Twitter