Løbekomet er ekstra stolt over at bære rødt og hvidt til VM på hjemmebane

Anna Emilie Møller ved ikke, hvad hun skal forvente resultatmæssigt til VM i cross, men hun glæder sig til at løbe foran danske fans.

Anna Emilie Møller ser frem til at løbe VM på hjemmebane. Klokken 13.00 skal hun løbe de 10 kilometer. ARKIVFOTO (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Det er bare ikke særlig ofte, at man kan få lov til at opleve et VM på hjemmebane. For langt det fleste idrætsudøvere sker det faktisk ikke, før deres karriere er forbi, og mange andre når det måske kun lige en enkelt gang.

I dag er det Anna Emilie Møllers tur, når der er VM i cross i Århus. Der venter en af de hårdeste VM-ruter nogensinde ude ved Moesgaard Museum, og så venter der altså en stor dansk opbakning. Og den kun 21-årige løber ser frem til en stor oplevelse.

- Det bliver super fedt. Jeg glæder mig virkelig meget. Jeg tror, at det bliver en stor oplevelse at løbe et så stort mesterskab på hjemmebane. Man er endnu mere stolt over at repræsentere Danmark i Danmark end normalt, når man stiller op for nationen, forklarer Anna Emilie Møller.

- Jeg er stolt af at være dansker. Især i morgen, siger hun.

Hun håber på, at der bliver fuldstændig proppet med danske tilskuere, der kan bære hende igennem den udfordrende rute.

- De skal komme og se et meget fedt event, som måske aldrig nogensinde kommer til at ske igen her. Det er jo virkelig stort, at det er her. Der er en masse internationale løbere på et rigtig højt niveau, lyder det fra Anna Emilie Møller.

Det kan blive fugl eller fisk

Men hvad kan det egentlig blive til for hende og de fem andre kvinder, som er til start? Medmindre der sker diverse mirakler, så kan man godt afskrive sejren. De afrikanske løbere er bare for stærke.

De seneste seks verdensmesterskaber hos kvinderne er blevet vundet af kenyanske løbere. Resultatet er som sådan heller ikke noget mål for Anna Emilia Møller. Det er ikke noget, hun skænker en tanke.

- Jeg har ikke noget konkret mål. Mit mål er at gøre mit bedste på dagen. Så må vi se, hvilken placering det rækker til. Jeg har ikke nogen idé om, hvilken placering det kunne være, forklarer hun

- Jeg forholder mig ikke rigtig til en specifik placering, fordi jeg kan ikke rigtig bruge det til noget. Jeg har ikke løbet på den her rute før, og jeg ved ikke, hvor konkurrenterne er trænings- og formmæssigt, siger Anna Emilie Møller.

Det bedste danske resultat nogensinde ved et cross-VM er en 14. plads. Kan de gøre det bedre på hjemmebane? De finder vi ud af, når kvinderne løber de 10 kilometer klokken 13, og herrerne løber en time senere. Det kan ses på TV 2 fra klokken 10.30, hvor de tidlige discipliner starter.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk