Magiske Emil er e-gamer: Vi er professionelle atleter

En af e-sportens hotteste navne lige nu, Emil 'Magisk' Reif fra CSGO-holdet North, går bevidst efter at provokere sine modstandere. Det giver ham en fordel.

North-spilleren Emil "Magisk" Reif er ikke bleg for at skyde på en død modstander i CSGO. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

OPDATERET: EFTER UDGIVELSE ER DER FORETAGET ÆNDRINGER I OVERSKRIFT OG I ENKELTE AFSNIT

Det kan umiddelbart lyde en anelse usympatisk, men i krig og kærlighed gælder alle kneb. Særligt i virtuel krig på allerhøjeste niveau i verden.

Sådan er holdningen i hvert fald hos Emil 'Magisk' Reif, der spiller det taktiske skydespil Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) på professionelt plan.

Emil 'Magisk' Reif - der er en del af CS:GO-holdet North - fortæller i DR Sportens nye e-sport-podcast Gamers, at han godt kan finde på at skyde på modstanderne efter, at de er neutraliseret. Det handler om at vise attitude.

- Når jeg tager en duel med en, så vinder jeg den. Hvis jeg vinder den, så kan jeg godt lide at være lidt 'disrespectful' overfor dem og skyde lidt på dem for at irritere dem, siger Emil 'Magisk' Reif, der mener, det er med til at give et psykologisk overtag.

- Det er den tankegang, man skal have, hvis man vil være den bedste af de bedste og vinde turneringer. Man skal sætte sig i hovedet på folk, siger Emil 'Magisk' Reif, der godt kan forstå, hvis den stil gør ham upopulær blandt visse CS:GO-fans.

- Men der må jeg se mig selv som en professionel atlet, der gør alt for vinde.

Vindermentalitet nødvendig for at nå toppen

Emil 'Magisk' Reif er en del af CS:GO-holdet North, der ejes af Nordisk Film og FC København. Danskerne er en del af verdenseliten og det bliver man ikke uden en særlig mentalitet.

- Jeg har altid været et meget, meget stort konkurrencemenneske. Jeg har tidligere spillet både håndbold og fodbold på forholdsvist højt plan, og for mig har det altid handlet om at vinde. Jeg har altid trænet meget og gået meget op i, at jeg er den bedste, siger Emil 'Magisk' Reif, der ikke mener, man kommer langt med ydmyghed, hvis man vil nå verdenseliten i CS:GO.

- Når man kommer ind som ny, så er der ingen, der har respekt for en. Som ny spiller kan man være bange for at lave fejl. Der har jeg lært med tiden, at man bliver nødt til at føle, når man spiller mod kendte topspillere, at du er den bedste.

- Du bliver nødt til at have den der arrogante tankegang. Begynder du at tænke på, hvor meget de andre har opnået og hvor gode de er, så begynder du at spille anderledes. Og så begynder du at lave fejl, siger Emil 'Magisk' Reif.

Du kan få meget mere af vide om livet som professionel CS:GO-spiller i podcasten Gamers, der kan høres her.