Maja Alm knuser al modstand ved DM

Den danske VM-guldvinder Maja Alm var fuldstændig overlegen ved DM i orienteringsløb.

Maja Alm havde fart i stængerne i Ålum Skov. (© DM i atletik)

Spændingen i kampen om guldmedaljen var til at overse, da Maja Alm ved DM satte en fed streg under, at hun er Danmarks bedste kvindelige orienteringsløber.

I Ålum Skov vest for Randers skulle kvinderne ud på 9,6 kilometer med 28 poster på langdistancen i kuperet og teknisk krævende terræn, og den tredobbelte verdensmester krydsede målstregen i suveræn stil i tiden 1.07,53 timer. Det var mere end syv minutter hurtigere end nummer to, Signe Klinting.

Spænding hos mændene

Ved VM i Skotland, der blev afholdt i Skotland i august, vandt Maja Alm guld på sprintdistancen, ligesom hun var med til at vinde danske medaljer på både sprintstafet og stafet.

Mere spænding var der hos herrerne, hvor Søren Bobach først til sidst på den 14,7 kilometer lange rute med i alt 40 poster formåede at sætte konkurrenterne og komme først i mål. Hans vindertid blev 1.28,43 timer, og det var 37 sekunder hurtigere end nærmeste udfordrer, førsteårs-senioren Thor Nørskov.

Også Søren Bobach var med ved VM i Skotland, og sammen med Maja Alm var han med til at vinde guld i mix-disciplinen sprintstafet.