Maraton-trio vil slå verdensrekorden på søndag

Eliud Kipchoge, Wilson Kipsang og Kenenisa Bekele rækker ud efter verdensrekorden ved Berlin Marathon.

Eliud Kipchoge vandt OL i Rio i 2016. (Foto: SERGIO MORAES © Scanpix)

De seneste seks verdensrekorder i maraton er alle blevet sat i Berlin, og skal man tro dem, som kan slå den tre år gamle verdensrekord, bliver Tysklands hovedstad søndag også hjemsted for den næste af slagsen.

OL-guldvinderen Eliud Kipchoge, hans kenyanske landsmand Wilson Kipsang samt etiopieren Kenenisa Bekele forventes at være de stærkeste kort i jagten på at slå verdensrekorden på 2 timer, 2 minutter og 57 sekunder.

Rekorden på de 42.195 meter tilhører aktuelt kenyaneren Dennis Kimetto.

Forhåndsfavoritten Eliud Kipchoge regner med at være ny rekordindehaver søndag eftermiddag.

- Jeg kan ikke sige, hvor hurtigt jeg vil lægge ud, men jeg kan sige det her: Jeg vil have verdensrekorden, siger Kipchoge og tilføjer om sine formodede hårdeste konkurrenter:

- Jeg forventer stærk konkurrence fra dem (Kipsang og Bekele, red.). Vi løber alle tre på vores højeste niveau lige nu, men kun en af os kan vinde, siger kenyaneren.

Uofficiel verdensrekord

Tidligere i år slog han uofficielt verdensrekorden, da han brugte 2 timer og 24 sekunder på at løbe maratondistancen på racerbanen Monza i maj.

Det var i forbindelse med et stort anlagt prestigeprojekt af udstyrsproducenten Nike, der ville vise, at den menneskelige krop var i stand til at løbe distancen på under 2 timer.

Konkurrenten Wilson Kipsang har optimistisk bebudet, at han vil slå verdensrekorden med længder i form af en tid på 2 timer, 2 minutter og 20 sekunder i Berlin.

Sidste år vandt Kenenisa Bekele i Berlin, men hans vindertid var seks sekunder fra en verdensrekord.

Amerikaneren Khalid Khannouchi var den seneste til at sætte verdensrekord et andet sted end Berlin. Det gjorde han i London i 2002.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter