Mark O. Madsen jagter det ultimative: ’Logikken kan være svær at se’

Mark O. Madsen har valgt brydning fra til fordel for MMA, da han ønsker at gribe muligheden.

Der er rigtig lang tid til OL i Tokyo i 2020, og derfor er det svært at komme med nogen som helst forudsigelser. Men der er ikke meget uenighed i, at Mark O. Madsen indtil i går var et af de bedste kort, som Danmark havde til en medalje ved legene.

Men selvom den vej virker oplagt, så vælger Mark O. Madsen nu i stedet at lægge brydning på hylden efter omkring 27 år med sporten.

- Som person kan jeg godt lide at udfordre mig selv. Jeg kan godt lide at tage mig selv ud af komfortzonen, fordi jeg oplever, at det er der, jeg udvikler mig bedst, siger Mark O. Madsen.

- Jeg havde nok været et godt bud på en OL-medalje i 2020 i Tokyo. Men det er en mulighed, som er opstået. Selvom det er lidt skræmmende, så er der nogle ting, som vi er nødt til at gøre, når muligheden byder sig. Hvis jeg venter fem år med MMA, så tror jeg, at det er for sent, forklarer han.

Og selvom det er en smilende Mark O. Madsen, der på pressemødet præsenterer, at karrieren nu er rettet mod MMA, så er det også en mand med mange følelser omkring sin beslutning.

Han tager nemlig afsked med en sportsgren, som har fulgt ham lige siden, at han var helt lille.

- Det er en stor beslutning, og jeg vil også sige, at jeg havde store sommerfugle i maven over at skulle offentliggøre det. Jeg har været bryder, siden jeg var seks år gammel. Jeg har været i et miljø, hvor jeg elskede at være, hvor jeg hele tiden har haft nogle i ryggen til at støtte mig. Det vil jeg ikke have på samme måde i MMA udover mit eget team, forklarer Mark O. Madsen.

Store ambitioner

MMA er ikke ukendt territorium for Mark O. Madsen, der senest fejede alt modstand af banen i egen hule i Nykøbing Falster tilbage i januar.

Men hvis målene skal indfries for danskeren, så bliver modstanderne kun sværere fra nu, og det kan i værste fald betyde, at hans karrieren inden for sporten bliver kort.

- Selvfølgelig er der en frygt for at fejle i det her, men for mig handler det om, at frygten ikke bliver større end lysten til at ville prøve at lykkes i det her. Logikken kan være svær at se, men sådan er det jo med drømme. Nogle gange er drømme irrationelle, og det er noget, der skal prøves nu, forklarer den tidligere danske topbryder.

Og hvad er målet så egentlig for den 33-årige falstring? At blive den bedste af de bedste? Det er ikke helt skudt ved siden af. Mark O. Madsens sigtekorn er nemlig rettet mod UFC, der er en forkortelse for Ultimate Fighting Champion.

- UFC er inden for MMA, hvad Champions League er for fodbold. Det er her, at mestrenes mestre kæmper mod hinanden om UFC-bæltet. Det er den helt store liga, og det er der, at jeg gerne vil op og kæmpe med de bedste i verden, siger Mark O. Madsen.

Det er en spændende rejse og en stor sportslig udfordring, men det er også det, som tænder mig, forklarer han.

Facebook
Twitter