Masser af medaljer til Danmark ved EM i TeamGym

Danmark tog en sølvmedalje i mix, en bronzemedalje til damerne, og så generobrede herrerne titlen som europamester.

Det danske herrelandshold i TeamGym levede op til favoritværdigheden ved EM.

Der var god grund til at slå en ekstra saltomortale for det danske landshold i TeamGym, der lørdag konkurrerede ved EM i Lissabon.

De danske herrer levede på fornem vis op til deres favoritværdighed som tidobbelte forsvarende mestre, da de trådte ind på gulvet. Finalen blev indledt på trampetten, hvor enkelte skønhedsfejl sneg sig ind, men i rytmedelen blev danskerne belønnet med dagens højeste karakter på 21.150. Herrerne havde på forhånd sagt, at målet var at sætte nye standarder, og det var netop det, der blev gjort, fortæller seniorherregymnast Lui Slot-Thygesen.

- Vi gik ind til den her konkurrence, hvor vi havde tænkt at skrue sindssygt meget op for vores ting og sætte nye rekorder. Og det lykkedes at køre igennem med alt det, vi havde sat os for. Så for os var det en pissegod konkurrence. Godt nok med nogle fald hen ad vejen, men når man satser lidt kan, man ikke lande på benene hver gang, siger Lui Slot- Thygesen til GymDanmark.

Dramatisk bronzemedalje

I kvindernes konkurrence var der drama for alle penge, da tingene skulle afgøres mellem Sverige, Island og Danmark.

Danskerne landede 36 ud af 36 spring på trampetten, og så var det tid til rytmeserien, hvor de danske kvinder fulgte godt op med en stilsikker serie, dog med en enkelt skønhedsfejl. Med en snæver margin gik bronzen til Danmark, og det lover godt for EM i 2020, der kommer til at foregå på hjemmebane, fortæller Signe Friis Pedersen.

- Vi er meget tilfredse med vores præstation. Det har været målet at præstere helt i top. Det betyder ikke noget, at vi laver en lille fejl i rytmeserien, og vi får stadig en flot karakter. Nu skal vi bare hjem og træne videre, og der er lyse udsigter for et EM på hjemmebane i 2020, siger Signe Friis Pedersen.

I mixserien kæmpede Danmark tæt med Sverige om guldet, og danskerne gav da også svenskerne kamp til stregen, men i sidste ende var gymnasterne fra nabolandet lige den tand bedre. Her var det blandt andet en stærk rytmeserie fra Sverige, der gjorde udslaget, og det ærgrede seniormixgymnasterne Isabella Van Gennip og Mads Hohwü Thomsen.

- Da vi så pointene fra kvallen, at der kun var en strakt fod eller lidt mere til, så var det selvfølgelig lige ved og næsten. Det er sgu lidt ærgerligt, at vi står med næstbedste, lød det fra de to seniormixgymnaster.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk