Maveforgiftning bringer afkræftet Rindom i gyser til Medal Race

Anne-Marie Rindom startede som lyn og torden, men et par dårlige dage har bragt spændingen tilbage i sejladsturneringen Trofeo Princesa Sofia.

Anne-Marie Rindom skal ud i et spændende Medal Race for at vinde stævnet på Mallorca. (Arkivfoto). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det var en flyvende Anne-Marie Rindom i Laser Radial de første dage ved Trofeo Princesa Sofia på Mallorca, men de seneste par dage har været hårde.

Her han hun kæmpet med en madforgiftning, og det har betydet, at de dårlige placeringer er kommet frem.

Så efter fire førstepladser i de fire første sejladser har et par dårlige placeringer i dag været medvirkende til, at der er masser af spænding før morgendagens Medal Race.

- Anne-Marie har overstået mavesmerterne, men hun er afkræftet, det bærer hendes resultater præg af, så lige nu forsøger vi at give hende maksimal hvile og noget specialkost, så hun forhåbentlig har lidt energi at skyde med i Medal Race, fortæller Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen i en pressemeddelelse.

Det handler om at hente færrest point, og det har Anne-Marie Rindom også gjort indtil videre. Danskeren har nemlig fem point færre end amerikanske Erika Reineke før Medal Race.

Rindom kan med en tredjeplads i det afgørende løb være sikker på at vinde det hele samlet, men hun kan ikke bare følge halen på amerikaneren, da finske Tuula Tenkanen og hollandske Marit Bouwmeester heller ikke er langt fra.

Andre danskere viser sig frem

Med de rødhvide briller handler det ikke kun om Anne-Marie Rindom på Mallorca. Windsurferen Lærke Buhl-Hansen er på vej mod et af sine bedste resultater i karrieren.

Selvom feltet ikke har alle de bedste med, så skal man ikke forklejne, at danskeren ligger på en imponerende tredjeplads i løbet efter de ti sejladser.

- Lærke har god, stabil fart, hun laver gode starter og sejler taktisk rigtigt rundt på banen. Det er virkelig flot og modent sejlet, siger Thomas Jacobsen.

Også i 49erFX med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen er der virkelig kommet fart i båden. Hvis ikke det havde været for en halvtrist 16. plads i starten af dagen, så havde de været i medaljekampen, fordi de blev henholdsvis treer og vandt de to efterfølgende sejladser.

Den danske båd ligger derfor lige nu på en femteplads før Medal Race, men der er for langt op til medaljerne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter