Med EM-sølv om halsen vendes blikket mod OL i Tokyo: 'Nerverne kommer til at spille meget mere ind'

Sverri Nielsen sikrede sig søndag EM-sølv i herrernes 2000 meter singlesculler.

Sverri Nielsen er allerede kvalificeret til sommerens OL i Tokyo, men weekendens EM var en god chance for at sende et signal til flere af dem, han kommer til at konkurrere med ved legene i Tokyo.

I finalen søndag roede han sølvet hjem, og nu kan han rette fokus mod Japan og OL, der begynder om tre måneders tid. Men EM var også en vigtig test for, om de hidtidige forberedelser frem mod OL har båret frugt.

- Som sådan er jeg meget tilfreds. På de midterste 1000 meter, var jeg måske en lille smule for passiv, men af at være det første løb i mange måneder, så var det meget godt, siger Sverri Nielsen om finalen søndag.

Med passiv forstås at presse sig selv derud, hvor konkurrenterne ikke vil ud. Altså derud, hvor armene gør ondt, ånden er knap, og hastigheden er helt i top, forklarer Sverri Nielsen.

Men det var først og fremmest også et europamesterskab med medaljer på spil, der blev afviklet i weekenden.

- Sølvmedaljen betyder rigtig meget. Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet løbet, og det var også det, vi gik efter, men nu er det længe siden, vi har roet mod de her konkurrenter. Så det er meget godt at få bekræftet, at jeg stadig kan finde ud af det, og at jeg ikke har mistet den fart, jeg havde i 2019 og 2020, siger Sverri Nielsen.

  • Sverri Nielsen lige inden starten på semifinalen ved EM i Varese. (Foto: Mickael Chavet © Represented by ZUMA Press)
  • Musklerne er i orden på den færøske roer, der her ses med sin guldmedalje fra EM i fjor. (Foto: Jakub Kaczmarczyk)
  • Sverri Nielsen krydser målstregen ved EM i 2020, hvor han vandt guld. (Foto: Jakub Kaczmarczyk)
1 / 3

OL er en anden størrelse

Legene i Tokyo bliver første gang, at Sverri Nielsen skal til OL.

Derfor er færingen også i tvivl om, hvad han går ind til. Han vil ikke lægge for meget pres på sig selv forud for debuten ved de olympiske lege og håber, at han 'kan håndtere OL som om, det var en helt almindelig konkurrence', selvom han godt ved, at det næppe bliver sådan.

- Der kommer sikkert til at være virkelig meget pres, selvom jeg prøver at lukke det ude. Det er jo de samme folk, jeg skal ro imod, den samme distance og de samme ting, jeg skal gøre. Men nu har jeg snakket med flere, der har været med til OL, og de siger, at det er ikke det samme.

- Du kommer til at sidde med en helt anden følelse ved starten, og nerverne kommer til at spille meget mere ind. Jeg håber bare, jeg kan forberede mig så godt som muligt, så jeg kan håndtere det, der kommer til at ske, når jeg sidder ved starten, siger Sverri Nielsen.

Sverri Nielsen flyttede til Danmark i 2011 for at jagte drømmen om at blive den bedste roer i verden. Ti år senere har han vundet EM-guld og sølv og en sølvmedalje ved VM, så nu er blikket rettet mod de olympiske lege i Tokyo.

- Hvis jeg kan opnå en medalje til OL og være blandt de bedste i verden, så ville det være det hele værd. Alt det arbejde, alt det jeg har ofret for den her sport. Det ville betyde virkelig meget for mig, siger Sverri Nielsen.

Se Sverri Nielsens finaleheat, hvor han sikrede sig sølvmedaljen ved EM øverst i artiklen.