Medaljeslugeren Tange: Jeg har den bedste partner i Smarties

Stinna Tange har redet sig til tre medaljer ved EM i paradressur. I dag kom den seneste i hus, en guldmedalje i freestyle.

Stinna Tange, der her får bronze ved OL i Rio, har i dag vundet EM-guld i paradressur i disciplinen freestyle. (Foto: Lars Møller © Lars Møller)

Stinna Tange har været den helt store medaljesluger ved EM i paradressur. Mandag vandt hun en bronzemedalje alene, og tirsdag gjorde hun det endnu bedre, da det blev til en sølvmedalje i holdkonkurrencen.

I dag, onsdag, er dog hendes hidtil bedste dag ved EM, efter at hun i formiddags red sig til guld i freestyle-konkurrencen.

- Det var det, jeg håbede på, inden jeg tog herover, at det ville bære så langt. Jeg vidste, vi havde formen til det, mig og Smarties, men det er jo sådan med heste, at det skal spille på dagen, og det gjorde det, siger Stinna Tange og tilføjer:

- Vi havde lige lavet ny freestyle-musik, så det var spændende, hvordan det ville være at ride til, men det gik godt, og jeg er meget glad.

Den bedste partner

Ved PL i Rio for et år siden red Stinna Tange sig til to bronzemedaljer. Noget af en overraskelse for hende selv, efter at hun kun havde samarbejdet med sin hest, Horsebo Smarties, i et år forud for legene i Rio.

- Det var et chok og en overraskelse, at det gik så godt. Men nu ved jeg, vi har trænet mega hårdt, så jeg var godt klar over, vi var deroppe ad, men det er helt fantastisk, at alt det hårde arbejde virkelig bærer frugt i dag, siger hun og roser sin hest yderligere:

- Jeg har virkelig verdens bedste partner i min hest, der elsker at ride de her stævner.

Næste store mål for Tange og Smarties bliver verdensmesterskaberne, som afholdes næste år i North Carolina i USA.

- Dér håber jeg at få en medalje af samme kaliber som i dag.

Ud over Stinna Tange har også Tobias Thorning Jørgensen taget en medalje ved EM i paradressur i Göteborg. Han vandt onsdag en bronzemedalje i den individuelle freestyle.

FacebookTwitter