Mestrene fra Gladsaxe: 'Svært ikke at være DM-favorit med vores historik'

Kvinderne fra Gladsaxe IF kan igen i år vinde DM-trofæet i TeamGym, præcis som de har gjort de seneste tre gange.

Gladsaxe kvalificerer sig til DM finalerne for femte gang (Foto: Frank Bøgelund)

Favoritværdigheden er ikke til at overse.

Gladsaxe IF har vundet Danmarksmesterskabet de sidste tre år, og lørdag den 1. juni kan de gøre det igen.

Målet for Gladsaxes senior kvinder er samtidig at kvalificere sig til Nordisk Mesterskab, som de har været med til i 2015 og 2017.

- Vi er favoritter til DM-titlen. Det er svært ikke at være favorit med vores historik. Vi har et meget rutineret hold, hvor bundniveauet er utrolig højt. Det, håber jeg, gør, at vi hiver sejren hjem, fortæller træner og formand for Gladsaxe IF, Frank Bøgelund.

Alle point bliver nulstillet til DM, så de foregående konkurrencer og kvalifikationer har ingen indflydelse på dagens udfald. Derfor er det et åbent DM, hvor det for alle hold handler om at ramme dagen.

- På papiret har vi før vundet overlegent, men det var fordi, de andre lavede dumme fejl, og det gjorde vi ikke. Nu starter vi fra nul igen, så det kan både blive en tredjeplads og en førsteplads, fortæller Frank Bøgelund.

Ifølge Frank Bøgelund, der har fulgt pigerne tæt på de seneste ti år, har de i klubben en særlig opskrift på succesen i Gladsaxe.

- Vi gør rigtig meget ud af at lave særaftaler med pigerne. Vi er godt klar over, at så længe vi ikke er professionelle, så er der et liv ved siden af, der skal passes. Hvis vi kan få de ting til at gå hånd i hånd, så får vi det bedste ud af gymnasterne.

- Vi har små mantraer som for eksempel 'at man hellere skal blive hjemme og få lavet lektier ordentligt, end at komme til træning og få lavet lorte lektier og lorte træning', fortæller Frank Bøgelund.

Det er i Brøndby Hallen, at DM i TeamGym bliver afviklet, og der bliver kåret intet mindre en 12 danske mestre på en og samme dag – fra Micro og Mini til Junior og Senior.

Du kan se DM i TeamGym fra klokken 16.15 på DRTV.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter