Michael Maze på lavt blus skal hjælpe Roskilde med at slå tysk gigant

Det tidligere bordtennis-es er et stykke fra fordums styrke, men i dag kan han spille Roskilde videre i Champions League.

Michael Maze måtte indstille karrieren få måneder før OL i Rio som 34-årig, men han vendte tilbage til bordtennisbordet i år for Roskilde. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Michael Maze var i mange år et af Danmarks største sportsnavne og en af verdens bedste bordtennisspillere.

En status han ikke kunne opretholde på grund af en lang række skader, som fik ham til at indstille karrieren i 2016.

I denne sæson er han dog tilbage på højeste niveau, og i aften møder han sammen med Roskilde BTK 61 den tyske gigant Borussia Düsseldorf i Champions League.

En kamp, hvor der er en plads i turneringens kvartfinale på spil.

- Jeg står på lavt blus, som jeg har gjort de seneste par år. Men jeg glæder mig, og det er en stor kamp for klubben, siger Michael Maze, der er blevet 36 år.

Han er blevet lokket ud af sin sportslige pensionisttilværelse af den sjællandske klub, der ved at tilknytte ham kunne lukrere på de verdensranglistepoint, som han stadig bar rundt på, og som var med til at sikre klubben en plads i Champions League.

Giganten fra Düsseldorf

Nu gælder det så den sidste kamp i gruppespillet, hvor Roskilde ligger på andenpladsen efter Düsseldorf, men en sejr kræver mere end bare en overraskelse ved bordtennisbordet.

Michael Maze finder finder dog en lille opmuntring i det omvendte opgør, som det tyske mandskab kun vandt 3-2.

- Düsseldorf er finaleseedet i Champions League og er et af Europas bedste hold, så der skal mindre mirakler til, men vi var jo tæt på at slå dem dernede. Men jeg tror på, at vi kan gøre en god figur, hvis vi har lidt skru i den.

- Det vil være en kæmpe overraskelse, og nok den største i klubbordtennis i mange år, vil jeg sige. Alene det, at Roskilde spiller med og har muligheden for at blive etter i gruppen før sidste spillerunde, må jeg ærligt indrømme, at jeg ikke havde regnet med, inden vi startede det her gruppespil, siger han.

Kæmpenavnet Boll

Borussia Düsseldorf kommer til Roskilde Kultur Center med et stærkt mandskab, men særligt et navn overstråler de andre; OL-medaljevinder og seksdobbelt europamester i single, Timo Boll.

En spiller, som Michael Maze håber at få lov til at spille imod i aften.

- Selvom det er et lidt skævt match, så synes jeg da, at det kunne være sjovt at møde Timo. Jeg har mødt ham hundredvis af gange, og jeg har haft mange drabelige kampe med ham igennem mange år, siger han om tyskeren, som han også anser for en personlig ven.

Roskilde stiller udover Michael Maze med kineseren Yujia Zhai og hollænderen Laurens Tromer.

Lykkes det ikke for Roskilde at gå videre, ryger klubben i stedet over i ETTU Cup.

Kampen mod Borussia Düsseldorf begynder klokken 18:30 og kan ses her.

FacebookTwitter