Morten Andersen kender vejen til NFL: Knappe skal vise stædighed og vilje

Der venter Andreas Knappe en spændende og svær tid, når han de kommende måneder skal kæmpe for at blive i NFL.

Morten Andersen ved i høj grad, hvad det kræver at blive en del af NFL, og han har gode råd til Andreas Knappe. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Efter nogle lidt mere stille år efter Morten Andersens karrierestop, kan 2017 ende med at blive et historisk år i NFL for dansk amerikansk fodbold.

Ikke nok med at Morten Andersen bliver en del af det meget imponerende Pro Football Hall of Fame-selskab, så er der også mulighed for, at vi vil se den anden dansker i aktion i NFL-historien.

Men selvom Andreas Knappe er en del af Atlanta Falcons’ trup i NFL, så er det langt fra givet, at han stadig er en del af holdet, når sæsonen starter i september. Han skal overleve den svære tur igennem Training Camp, når holdets trup skal skæres fra 90 spillere til den endelige 53-mandstrup.

Det er noget, som Morten Andersen har prøvet og kommet godt ud af mange gange, og han ved derfor, hvad der skal til for, at Knappe kan teste sig selv, når det virkelig går løs.

- Han skal have den stædighed og vilje, som det kræver at holde sig derinde, fordi ens navneskilt kan hurtigt blive fjernet fra omklædningsrummet, siger Morten Andersen.

- Det er klart, at nu bliver han skuet an, og de kommer til at kigge meget på ham. Fordi de har jo aktivt gået efter Andreas, og derfor skal han nu bevise, at de havde ret i, at klubben ikke har taget fejl, forklarer han.

Han skal være vedvarende

Men selvom Knappe skulle ende med at klare cuttet og blive en del af den stærke trup hos Atlanta Falcons til 2017-sæsonen, så er livet ikke sikret derfra.

- Hovedformålet bliver så for ham at blive på holdet. Pladsen er kun til låns, så der skal kæmpes for at holde den. Han skal blive på det højeste niveau, så han ikke bare får et enkelt år, men at han får en værdig og lang karriere. En karriere han kan være stolt af, forklarer Morten Andersen.

- En ting er at få sin drengedrøm opfyldt, men en anden ting er at være vedvarende og kunne forblive på det højeste niveau i mange år, så man kan gå over i en helt anden boldgade og sige, at det her kan måske blive legendarisk, siger den danske legende i NFL.

Morten Andersen havde selv en glorværdig karriere for Atlanta Falcons over to perioder. I perioden fra 1995 til 2000 og fra 2006-2007. I den første periode sparkede han dem blandt andet i Super Bowl, mens han i den anden periode fik pointrekorden som den mest scorende spiller i NFL-historien.

Facebook
Twitter