MVP Brady hylder mental styrke efter historisk comeback

New England Patriots' quarterback Tom Brady har nu vundet Super Bowl fem gange og er blevet MVP fire gange i finalerne.

Tom Brady fra New England Patriots med trofæet efter at have vundet Super Bowl for femte gang (Foto: Kevin C. Cox © Scanpix)

Nede 3-28 i tredje quarter var New England Patriots nærmest dømt ude af årets Super Bowl i NFL mod Atlanta Falcons, men anført af Tom Brady lancerede New England et historisk comeback.

Det lykkedes at tvinge kampen i overtid ved 28-28, og på den første angrebsserie i overtiden afgjorde man kampen med et touchdown til 34-28.

Og den triumf viste alt om, hvilken mental styrke der er hos de nu femfoldige Super Bowl-mestre.

- Det her er alt sammen positivt. Det krævede en masse mental styrke, og vi kommer til at huske det her i resten af vores liv, siger Brady ifølge nyhedsbureauet AFP efter triumfen.

Den 39-årige quarterback sikrede sig sin femte Super Bowl-ring og blev for fjerde gang kåret til finalens MVP (Most Valuable Player). Begge dele har ingen quarterback præsteret tidligere.

Følte sig aldrig ude af kampen

Både Brady og resten af holdet virkede helt fra koncepterne i første halvdel af kampen, hvor man blev totalt domineret af Atlanta Falcons.

Quarterback Matt Ryan styrede den offensive Atlanta-maskine, mens holdets forsvar konstant lagde pres på Brady.

Men New England og i særdeleshed Tom Brady er kendt for at lave comebacks, og selv om der skulle et historisk et af slagsen til at vende fiasko til triumf, så troede han på det hele vejen.

- Vi bragte alle sammen hinanden tilbage i kampen. Vi følte aldrig, at vi var ude af kampen, siger Tom Brady ifølge AFP efter triumfen.

MVP Brady

New England Patriots' quarterback, Tom Brady, løb med kåringen som den mest værdifulde spiller, MVP, efter den historiske Super Bowl-kamp i NFL natten til mandag.

Tom Brady, der har vundet Super Bowl fem gange med New England Patriots, er nu blevet tildelt hæderen som MVP i en Super Bowl fire gange, hvilket er rekord i NFL-sammenhæng.

Efter kampen stod han noteret for 43 succesfulde kast for i alt 466 yards, to touchdowns og en enkelt interception i kampen, der sluttede 34-28 i New England Patriots' favør.

Den 39-årige Brady satte undervejs rekord for flest succesfulde kast og antal kastede yards, hvilket var afgørende i kampen, der længe så ud til at hælde til fordel for Atlanta Falcons.

Sent i tredje quarter var New England således nede med 25 point. Aldrig før er det lykkedes et hold at vinde en Super Bowl efter at have været så langt bagud.

Tom Brady vil ikke forholde sig til, hvorvidt denne Super Bowl-sejr rangerer over hans tidligere fire.

- De (sejrene, red.) var alle fantastiske. Dette hold ligner flere andre af de tidligere hold og havde stor mental styrke og et stærkt forsvar, siger Tom Brady.

Efter kampen blev Tom Brady lykønsket af familien, der består af hans kone, supermodellen Gisele Bundchen, deres børn og hans far og mor, som alle var på tilskuerpladserne i Houston.

- De er alle glade. Det er rart at have alle med her. Det bliver en stor fest i aften, siger Tom Brady.

/ritzau/