NFL-ekspert om årets danske håb: 'Han har hjertet helt oppe i halsen'

22-årige Hjalte Froholdt kan over weekenden score sig en kontrakt i NFL.

Hjalte Froholdt kan godt forberede sig på at lande en kontrakt med et NFL-hold, lyder det fra eksperter. (Foto: USA TODAY USPW © Scanpix)

Hjalte Froholdt er det, man på godt dansk vil kalde for en ordentlig kleppert.

Med sine 142 kilo fordelt på 195 centimeter er den 22-årige svendborgenser urimelig svær at flytte på en amerikansk fodboldbane, og netop den egenskab kan over weekenden blive Hjalte Froholdts adgangsbillet til en af sportsverdenens mest eksklusive fester: NFL.

I Nashville, hvor NFL-draften i år foregår, sidder størstedelen af de 254 håbefulde football-spillere klar. Natten til fredag køres første runde af draften, mens de resterende runder køres over weekenden.

Og Froholdt, der gør sig som offensiv linjemand, bliver af flere amerikanske eksperter vurderet til at have rigtig gode chancer for at få muligheden blandt de bedste. Samme vurdering kommer fra Claus Elming, der er redaktør på NFL-mediet gulklud.dk.

- Hjalte Froholdt skal være rigtig glad, hvis han bliver valgt allerede i tredje runde af draften. Det er dog mere realistisk, at det kommer til at ske i enten fjerde eller femte runde. Det vil også betyde, at han er blandt de 130 bedste.

Claus Elming spår Hjalte Froholdt gode chancer for at komme på banen i NFL inden længe. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

- Det er til at forstå, at Hjalte lige nu har hjertet helt oppe i halsen og ikke tager telefonen. Det er kun NFL-klubber, der har mulighed for at komme igennem til ham, for han vil ikke risikere, at telefonen er optaget, siger Claus Elming.

God chance for dansk spilletid i 2019

Hvis spådommene om Hjalte Froholdts fremtid som NFL-spiller går i opfyldelse, så vil den 22-årige fynbo blive den blot anden dansker til at optræde i verdens bedste football-liga.

Hjalte Froholdt er dog ikke den eneste dansker, der i så fald vil være i spil til at få minutter på banen i den kommende sæson.

Den 28-årige kicker Phillip Andersen er nemlig allerede på kontrakt hos Tampa Bay Buccaneers, hvor han siden 1. april har kæmpet for at sætte sig på tronen som holdets foretrukne kicker.

Claus Elming er da heller ikke pessimistisk, når det kommer til at vurdere de to danskeres muligheder for at træde ind på den store scene.

- Sandsynligheden for at vi får en dansker at se på banen i NFL i 2019, er rigtig, rigtig stor. Philip Andersen har gjort det rigtig godt som kicker i Tampa, og selv om Hjalte Froholdt sandsynligvis vil begynde sin NFL-karriere som backup fra bænken, så har han også muligheden for at imponere og få chancen hurtigere.

Tampa Bay Buccaneers har den danske kicker Phillip Andersen på kontrakt. (Foto: Jasen Vinlove © Scanpix)

- Hjalte er en kæmpe dreng, som har en god, dansk mentalitet. Han har begge ben på jorden, han er klog, og så er han meget anderledes end sine amerikanske kolleger i tilgangen til sin sport. Det er noget, de anerkender i USA, siger Claus Elming.

Morten Andersen er den eneste dansker, der tidligere er blevet valgt i draften. Det skete i 1982, da han blev valgt som nummer 86.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk