NFL-stjernes mor vil have reglerne ændret, så hendes søn ikke noteres for holdkammeraters fejl

Patrick Mahomes' mor mener ikke, at hendes søn skal noteres for en interception, når medspilleren ikke griber bolden.

Patrick Mahomes' mor tager sin søn i forsvar. (Foto: © Greg Fiume, Ritzau Scanpix)

Der er ingen, der har din ryg, som din egen mor.

Det er sådan set ligemeget, om det er mig, dig eller en amerikansk sportsstjerne.

Den amerikanske football-spiller og -stjerne Patrick Mahomes' mor har været ved tasterne på det sociale medie Twitter, hvor hun brokker sig over, at sønnike bliver noteret for uforholdsmæssigt mange interceptions i denne sæson.

En interception er når en modstander griber bolden, inden den rammer jorden, frem for en af den kastende quarterbacks medspillere.

Og Mahomes, der er quarterback for Kansas City Chiefs-mandskabet, er noteret for otte styks allerede i indeværende sæson efter de hidtidige seks kampe. Til sammenligning kastede han blot seks interceptions i hele sæsonen i fjor.

I sommeren 2020 underskrev Mahomes en kontrakt, der gjorde ham til NFL-historiens bedst betalte spiller. (Foto: © Tommy Gilligan, Ritzau Scanpix)

Men det er ikke alle de otte interceptions, der er Mahomes skyld, mener stjernens mor.

- Ok folkens, det der bør ikke tælle som en interception. Det burde være en fumble (hvor spilleren taber bolden, red.) eller hvad som helst andet. Jeg siger det bare. Go Chiefs, skrev Randi Mahomes på Twitter.

Hun henviser til en situation, hvor afleveringen fra Mahomes egentlig sad i hænderne på den modtagende spiller, som af den ene eller anden grund ikke greb den. Det bliver skrevet på Mahomes' kappe, og det er hans mor utilfreds med.

Men har hun så en pointe, Randi Mahomes? Både og, mener Claus Elming, der er indehaver af NFL-sitet gulklud.dk.

- Han har kastet nogle interceptions i år, som ikke ligner ham. Det gjorde han også i går (søndag, red.), hvor han kaster en fuldstændig horribel interception, hvor han bare kaster bolden og håber, at det er en holdkammerat, der griber den. Det har vi ikke set ham gøre før på samme måde.

- Men vi har også set en anden superstjerne på holdet, Tyreek Hill, to uger i træk lade en bold, som han skal gribe 10 ud af 10 gange, gå lige mellem hænderne og så bliver den grebet af en modstander i stedet, siger Claus Elming.

En aflevering med Tyreek Hill (th) som mål, bliver i stedet grebet af en Washington-spiller, og noteres derfor som en interception. (Foto: © Randy Litzinger, Represented by ZUMA Press)

For når Tyreek Hill ikke formår at gribe bolden, og den i stedet bliver grebet af en modstander, så er det afsenderen af afleveringen, Patrick Mahomes, der bliver noteret i statistikbøgerne og ikke Tyreek Hill, påpeger Claus Elming.

- Der er nogle af dem, han selv begår, som hun ikke kan brokke sig over, men de her interceptions, hvor en holdkammerat begår en tydelig fejl, som ikke er Mahomes’ skyld, der kan jeg godt forstå, at hun lige er ude med en lille røffel, siger han.

Claus Elming vurderer, at det måske er en tre-stykker af Mahomes otte interceptions i år, man direkte kan klandre holdkammeraterne for.

Det efterlader derfor en del interceptions, som Mahomes nok må tage på sin kappe. Men Claus Elming forventer, at Mahomes er klog nok til at se gennem fingre med, at der står et tal, som allerede nu er højere end i hele forrige sæson, når det kommer til interceptions.

Men antallet af interceptions skal nedbringes, hvis Mahomes og resten af Kansas City Chiefs-mandskabet vil spille med i de afgørende kampe i NFL-sæsonen.

- Det har været et aspekt af hans spil, som man altid har været imponeret over, hvor fantastisk en kastearm han har, hvor præcis han er, og hvor god han var til at tage de rigtige beslutninger på trods af sin unge alder. Nu i år, måske fordi Chiefs er lidt ringere som hold, og der hænger mere på Mahomes’ skuldre, så er det pres det, der får ham til at tage nogle mærkelige beslutninger. Og det har kostet både interceptions og sejre.

- De interceptions, som Mahomes kaster unødvendigt, skal han skære ud af sit spil, hvis Chiefs skal gøre sig håb om at komme tilbage til Super Bowl, siger Claus Elming.

Kansas City Chiefs og Patrick Mahomes har været i Super Bowl i de seneste to sæsoner, hvor det er blevet til en sejr og et nederlag.