Nicki Pedersen efter forløsende sejr: 'Jeg er ikke brændt ud'

I lørdags vandt Nicki Pedersen sit første grandprix efter to alvorlige styrt. Han har overvejet om det var værd at fortsætte karrieren, men nu er han ikke i tvivl.

Da Nicki Pedersen i lørdags kørte over målstregen i den svenske by Målilla, var der noget, der blev sat fri hos Nicki Pedersen, noget, der blev forløst hos den danske speedwaystjerne.

Det var første gang siden 2015, Nicki Pedersen vandt et VM-grandprix. Første gang siden de to nakkeskader, der var tæt på at koste ham karrieren, at han tog en sejr på sin speedwaycykel.

- Da jeg vandt grandprixet, var det en kæmpe forløsning, og jeg sprang op til min kæreste og børn på tribunen. Det var en hel unik følelse, der gik igennem kroppen, og jeg nød det virkelig, siger Nicki Pedersen.

- Det var en kæmpe forløsning. Alt flaskede sig på aftenen, og efter mine to nakkeskader kunne jeg mærke, at jeg var tilbage. Det giver mig kun endnu mere energi og endnu mere lyst til at køre, siger han til DR Sporten.

Og dét har han tænkt sig at gøre.

Også selv om at de to styrt var så alvorlige, at lægerne var tæt på at afslutte hans karriere. I 2016 pådrog sig han brud på to nakkehvirvler efter et styrt i Tjekkiet, og i maj sidste år brækkede han en nakkehvirvel efter endnu et styrt.

Ræs, når det er værst

Det har været op til lægerne at vende tommelfingeren op eller ned for en fortsat karriere for Nicki Pedersen, og det har samtidig været op til hans egen fysiske og mentale tilstand på cyklen.

Det er endt med, at Nicki Pedersen kører med nakkekrave, og de to styrt har ikke sat sig mentalt på ham i en sådan grad, at det hæmmer ham på speedwaycyklen.

- Det er ræs, når det er værst. Jeg kom tilbage 10 måneder efter den første skade, og efterfølgende styrtede jeg igen, siger han og fortsætter:

- Anden gang, jeg brækkede nakken, brugte jeg lang tid på at lade det hele, og i dag kører jeg også med nakkekrave, som skulle stabilisere det lidt bedre, hvis jeg skulle styrte igen, siger han.

Konsekvenserne kan dog stadig blive alvorlige, hvis han igen styrter uheldigt. Men det er den tredobbelte danske verdensmester afklaret med.

- Når man går til stålet, så går man ind i ilden i det første sving, som man skal som motorkører, siger han og fortsætter:

- Jeg har aldrig været bange for at sætte mig op i cyklen. Hvis man er det, kan man ikke konkurrere. Jeg er heller ikke bange nu. Jeg har respekt for fart og kolleger, men jeg har den egenskab ikke at være bange, siger han.

- Jeg kan jo køre hjem i bilen, og så kan det gå galt. Jeg lever i nuet og nyder hvert eneste moment, jeg lever, og hvis uheldet er ude, så er det ’meant to be’. Man har udstyr på og er i god form, og så kan man ikke gøre mere, siger han.

Ikke brændt ud

Motivationen har især fået nyk opad, efter at Nicki Pedersen har fundet ud af, at han stadig kan konkurrere med de bedste i verden.

- Jeg har jo tænkt over, om det var dét værd. Men jeg kan bare mærke, at det ikke er slut for mig endnu. Det er jo en drengedrøm, der er gået i opfyldelse for mig, det er en hobby, som er blevet min arbejdsplads. Jeg føler ikke, jeg er brændt ud, og jeg leverer stadigvæk resultater for Danmark, hvilket jeg er stolt af, siger han.

- Så kan det godt være, at jeg er blevet 41 år, men jeg beviser stadig, at jeg kan være med i verdenseliten og slå toppen af feltet. Den dag, jeg ikke kan være med længere, hænger jeg også cyklen på hylden.

Nicki Pedersens mål nu er at samle point nok i de sidste fire løb i VM-serien, så han kan nå den ottendeplads, der giver adgang til næste års VM-serie. Lige nu er Pedersen på 10. pladsen og har syv point op til ottendepladsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter