Norge stjæler VM-guldet fra Sverige i stort drama

Sverige lå til at vinde guld i kvindernes stafet, men blev overhalet af Norge til sidst.

Norge vandt kvindernes VM-stafet i skiskydning efter en dramatisk afgørelse, hvor guldet ellers var så godt som i hænderne på Sverige.

På hjemmebanen i Östersund førte svenskerne med over et halvt minut til Norge med bare én skydning tilbage – men så gik det helt galt. Hanna Öberg kunne ikke stå for presset og i stedet for at skyde guldet hjem, så fik hun tre forbiere, og det betød, at Norge med en fejlfri skydning kunne tage føringen.

Skuffede svenskere

Dén opgave løste Marte Olsbu Roiseland, og derfra løb hun sikkert guldet i mål. Her var Norge 24 sekunder bedre end svenskerne, mens Ukraine tog bronze 11 sekunder senere – og kun et halvt sekund foran de forsvarende verdensmestre fra Tyskland, der måtte nøjes med fjerdepladsen.

Svenske Hanna Øberg smider guldet på sidste skydning. (Foto: JESSICA GOW © Scanpix)

- Det er fantastisk med sølv, men jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at jeg er skuffet. Jeg havde virkelig muligheden i dag, sagde Hanna Öberg til SVT efter løbet.

Det var Norges tredje stafet-sejr ved dette VM, og også det tredje stafetguld til Marte Olsbu Roiseland, som har været med på det vindende hold både i mix stafet, single mix stafet og i dag altså kvindernes stafet.

Ud over Roiseland består det norske guldhold af Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Trirl Eckhoff.

Du kan se herrernes stafet på DR1 lørdag fra kl. 16.20.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter